• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
"Ramazan on bir ayda paslanan kalplerin temizlenme ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan ramazanın başlamasına sayılı günler kalırken, Siirt'in uzman vaizlerinden Murat Nergis, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Ramazanın Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Nergis, bu ayın Kur'an, bereket ve mağfiret ayı olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Nergis, "Peygamber Efendimizin dediği gibi, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olmamıza vesile olacak bir aydır. Bu, Müslümanlar için bir fırsattır. Ramazan, on bir ayda kirlenen, paslanan kalplerin temizlenme ayıdır. İnsanların özellikle ramazan ayında hayatlarını İslam'a uygun bir şekilde yaşamaya daha dikkat etmeleri gerekiyor." dedi.

"Bütün organlarımızla oruç tutmalıyız"

Ramazan ayında oruç tutulduğu zaman diğer ayların kıymetinin daha iyi bilinmesi gerektiğini anlatan Nergis, şunları söyledi:

"Allah Müslümanlara, 'On iki ayın tamamını oruçlu geçirin.' deseydi nasıl olacaktı? Biz ramazanı oruçla geçirirken on iki ayın tamamını açlık ve kıtlıkla geçiren din kardeşlerimiz bulunuyor. Suriye'de, Irak, Filistin, Afrika'da yaşayan kardeşlerimizin hayatını düşünerek açlıktan dersler çıkarmalıyız. Sadece aç kalarak değil, bütün organlarımızla oruç tutmalıyız. Bütün organlar Allah'ı tespih ve zikir etmeli, Allah ne için yaratmışsa helaller dairesinde kullanmalı ve bunun dışına çıkmamalıyız. Esas oruç budur. Allah bize bir fırsat vermiş, on bir ayda yapılan hata ve günahlara tövbe ederek, telafi etmemiz gerekir."

"Ramazanın 30 gününü sanki Kadir Gecesi'ymiş gibi idrak etmeliyiz"

Kadir Gecesi'nin ramazanın bütün günlerinde aranması gerektiğine dikkati çeken Nergis, "Ramazan ayının içerisinde öyle bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır. Bazı rivayetlere göre, Kadir Gecesi ramazan ayının 27'nci gecesinde değil, her yıl yer değiştiriyor. Bu sebeple ramazanın 30 gününü sanki Kadir Gecesi'ymiş gibi idrak etmeliyiz. Gündüzleri oruçla geçirirken akşamları kahvehanelerde değil, Kur'an okuyarak, zikirler yaparak, salavatlar getirerek, darda ve zorda olan Müslüman kardeşlerimize duada bulunarak geçirmeliyiz. Ülkemizde mülteci durumunda bulunan ve bizlere sığınan Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara yardım elini uzatmalıyız. Fakir akrabalarımız varsa onları gözetmeliyiz, özellikle her teravih namazlarından sonra ve seher vakitlerinde mazlum kardeşlerimize dua edilmeli." ifadelerini kullandı.

"Bölgemizde bir şeyler kaşınmaya çalışılıyor"

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da Kur'an-ı Kerim'le ilgili yayımlanan skandal bildiriye de değinen Nergis, "Maalesef bölgemiz ve coğrafyamız kan gölü olmuş ve daha fazla kan gölüne dönüştürmek istiyorlar. İşte, Fransa'da yayınlanan bildiri ne demek oluyor? 'Yahudilerle ilgili mesajlar çıkarılsın.' diyorlar. Dedelerinin Allah'a yaptıkları isyandan utanan Yahudilerin zoruna gidiyor. Maalesef bölgemizde bir şeyler kaşınmaya çalışılıyor. Suudi Arabistan'da kilise yapılmasından bahsediliyor ve garip şeyler işitiyoruz. 'Müslümanlar aşırı tepki göstersin ve onlara bir şeyler yapalım, onları yok edelim' gibi oyun ve senaryolardan bahsediliyor. Cenab-ı Allah Müslümanları muhafaza eylesin. Ramazanın sonunda gelecek bayramla beraber bütün Müslümanların ittifaka ve kardeşliğe ulaşmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (Murat Orhan -  İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir