• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Suriye`de Kurdu Kuzu Gösterme Gayreti Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 239. hafta basın açıklaması Kayalıpark Meydanında gerçekleştirildi. Açıklamayı platform adına Kerim Övez okudu.
 
Güç Odakları Kurdu Kuzu Kuzuyu Kurt Gösterme Gayretinde
Herkesin Suriye`de bir hesabı olduğunu belirten Övez, "Güç odakları kurdu kuzu kuzuyu kurt gösterme gayretinde. Bir komutan var özgür Suriye ordusunda. Beyanatlarında Esed`î devirdikten sonra İsrail`i tanıyacaklarını, İsrail sınır güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu ve zalim Baascı Esed`in devrilmesinden sonra en büyük mücadelelerinin İslamcılarla olacağını beyan ediyor. Tabi buradaki İslamcılar Müslümanlar olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu malumun ilamıdır" dedi.
 
Suriye Dostları Grubunun Aldığı Karaları ve Alacağı Kararları Asla Kabul Etmiyoruz
Suriye dostları konferansının uluslararası emperyalist güçlerin desteğiyle oluşması ve aldığı kararların hiçbir bağlayıcılığının olmamasının kör dövüşünü anımsattığını ifade eden Övez, "Uluslararası Suriye`nin dostları toplantısına katılan ülkelerin ve liderlerin samimi olmadıkları inancındayız. Bundan dolayıdır ki Suriye dostları grubunun aldığı karaları ve alacağı kararları asla kabul etmiyoruz. Türkiyeli Müslümanlar olarak ümmet olma bilinciyle Suriye mazlum ve Müslüman halkın her zaman yanında olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" diye konuştu.
 
3x4 İnançlara Dair Beklentileri Karşılamamıştır
Yeni eğitim sisteminin inançlara dair beklentileri karşılamadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hükümetin eğitim reformu olarak çıkardığı 3x4 zorunlu eğitim sistemine bazı STK`ların tam destek hep destek mantığıyla yaklaşmaları ve bazılarının da karşı çıkması tam bir belirsizliği ifade etmektedir. En önemli boyutu da zorunluluğun halen devam ediyor olması ve insanların inançlarına dair beklentilerinin karşılanmamış olmasıdır. Bunu çıkaran hükümetin öncelikli meseli bu belirsizliği ortadan kaldırmasıdır."
 
Kişileri Kılık Kıyafetine Karışılmamasını Talep Ediyoruz
Eğitim reformu içerisinde yetersiz de olsa Kuran ve Siyer derslerinin seçmeli olmasının önemli bir gelişme olmakla birlikte yeterli olmadığını dile getiren Övez, dini inançlarından dolayı kadın erkek herkesin istediği şekli ile eğitim ve öğretim görmesini ve kişilerin kılık kıyafetine karışılmamasını istedi.
 
Bu Dava En Hızlı ve En Şeffaf Şekilde Sonuca Bağlanmalıdır
12 Eylül davasına değinen Övez, "Nitekim dava başladı. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en karanlık sayfalarından birisi ile yüzleşme başladı. Sağcısıyla solcusuyla İslamcısıyla tüm ülke halkını ilgilendiren bu dava en hızlı ve en şeffaf şekilde sonuca bağlanmalıdır. Asla savsaklanmamalıdır. Konu 90 yaşındaki 2 adamın mahkum edilmesi değil zulüm ve işkenceci zihniyetin yargılanıp mahkum edilmesidir. Biz bunu böyle anlıyor ve böylece sorgulanmasını istiyoruz nitekim" dedi.
 
(M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir