• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Kaybolan 15 Kişini İsimleri Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çaycuma`da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle ilgili, ``Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor`` dedi.

Bakan Çelik, köprünün çöktüğü alanın yakınında bazı kayıp yakınlarıyla görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İlk bilgilere göre köprüden geçmekte olan bazı araçlar ile yayaların suya düşerek kaybolduğunu ifade eden Çelik, ``Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan biri Çaycuma Belediye Başkanımızın Mithat Gülşen`in babasıdır. Ayrıca yeğeni de kayıp`` diye konuştu.

Dalgıçlar, helikopter ve botlarla taramaların devam ettiğini ifade eden Çelik, ``Çöken köprü kütlesinin kaldırılmasıyla ilgili mevcut yeni köprünün kullanılmasının, teknik adamlar sakıncalı olduğunu söylüyor. Burada ağır tonajlı kütleyi kaldırmak köprüye de zarar verir düşüncesiyle bu konuda çalışma yapılamıyor. Bir dolgu yeri yapılarak o kütle kaldırılacak`` dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, ``Minibüsün yeri tespit edildi mi-`` şeklindeki soru üzerine, ``Görgü tanıkları minibüsün sürüklendiğini gördük diyorlar. O bilgi var ama her ihtimale karşı kuşku olmaması için beton kütlenin kalkması gerekiyor`` diye konuştu.

Bakan Çelik, 15 kişiden haber alınamadığını belirterek, ``Bir minibüs içinde belediye başkanımızın babasının da olduğu tahmin edilen aynı köyden 10 kişi ile 5 kişiden haber alınamadığına yönelik bilgi var. Teknoloji ve eldeki bütün imkanlar Ankara`dan Zonguldak`a ne varsa kullanılıyor`` dedi.

Çelik, bir gazetecinin ``Köprünün neden yıkıldığıyla ilgili size bilgi verildi mi`` sorusunu da ``Şu anda bilgi yok. Belli ki suyun debisi fazla, sudan kaynaklanan bir şey. Suyun köprünün ayağını boşaltmasından kaynaklanabilen bir şey olabilir ama bu, tetkik neticesinde ortaya çıkabilecek. Teknik, idari ve adli araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor`` diye yanıtladı.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen`i hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Çelik, ``Başkanın durumu iyi. Ancak hastanede biraz daha kalmasında fayda var. Tabii kolay değil. Endişe taşıyor. İnşallah taşıdığımız endişeyle karşılaşmayız. Bizim yüzümüzü güldürecek netice olur`` dedi.

KAYIP OLAN 15 KİŞİNİN İSMİ BELLİ OLDU!

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü felaketinde kaybolanların isimleri belli oldu.
Çaycuma`da köprünün çökmesi sonucu kaybolanların isimleri belli oldu. Kriz masası tarafından yapılan açıklamaya göre, Yolgeçen köyünden 67 M 3004 plakalı minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Aziz Gülşen, Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkara, Kadir Saraç, Serdar Saraç, Alim Başören, Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Adaklıoğlu, Ali Rıza Kaya`nın kayıp olduğu açıklandı. Kayıpların arama çalışmalarına devam ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir