• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
İslam Düşmanlığını Ortaya Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha düne kadar Hükümet`e yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi`nde yazı yazma fırsatı bulmuş bir isim olan Mehmet Altan, Taraf`ta yayınlanan röportajda, 4+4+4`ü “korkunç” olarak nitelendirdi; “okulda din dersi olamayacağını” savundu.

Altan`ın açıklamaları şöyle:

“Mesela 4+4+4 korkunçtur... Burada yapılan ne reformdur ne de başka bir şey. Sadece imam hatip okullarının orta kısmının açılmasıdır. Aynı zamanda laiklikle demokrasiyle hiçbir alakası olmayan adı seçmeli, Anadolu`da mahalle baskısıyla fiilen mecburi hale gelen din derslerinin konmasıdır. 2012 yılında, 15 yıl önceki bir darbenin rövanşını üstelik de bir "hükümet reformu" olmayan bir şekilde, Milli Eğitim Bakanı`yla, Grup Başkanvekili`nin ayrı düştüğü bir mantıkla almaya çalışmaktır. Yahut dindar gençlik... Neden demokrat değil de dindar gençlik?”

“Yarın birgün seçmeni, tüm hak ve özgürlüklerinin yok edilmesini isterse bunu mu yapacağız? Dinî hassasiyeti esas alıp diğer hak ve özgürlükleri yok saymak normal mi? Üstelik `kendi seçmenim` dediği vakit ülkede sadece AKP seçmeni yok ki. Gayrımüslimler açısından, çocuğuna din dersi verdirmek istemeyenler açısından, tanrıtanımazlar açısından, Aleviler açısından bu yasanın anlamı nedir?”

“Okulda din dersi olmaz. Eğer devlet eliyle din eğitimi veriyorsan zaten demokratik bir devlet olamıyorsun.”

“…Sen herkesten topladığın vergiyle kendi seçmeninin istediği, demokrasiyle ve laiklikle çelişen bir şey yapıyorsun.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir