• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
`Tahran-Ankara İlişkileri Zedelenmemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Tahran-Ankara stratejik ilişkilerinin zedelenmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek "Resmi yetkililerin tutumu esas alınmalı ve iki ülkedeki farklı kişilerin sözleri, stratejik ilişkileri olumsuz yönde etkilememeli" diye konuştu.
 
İrna`nın haberine göre, İran ve Türkiye arasındaki ilişkiler ve bu konuda çeşitli kişilerin sözleri ile ilgili bir soruya karşılık Mihmanperest "İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye, bölgenin iki güçlü ve etkili ülkesi olarak birçok ortak tarihî, kültürel ve inanç yanlara sahipler ve ilişkileri de stratejiktir. Ayrıca birçok siyasi ve uluslar arası meselede çok yakın tutum sergilemektedir" yanıtını verdi.
 
Türkiye Başbakanı`nın İran`a yaptığı son ziyaretine ve gerçekleştirdiği görüşmelere değinen Mihmanperest Erdoğan`ın Dini Lider ile görüşmelerinin çok olumlu ve yapıcı geçtiğini de belirtti.
 
Mihmanperest "Her zaman görüşlerini net ve açık bir şekilde dile getiren İran, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması için etkili çaba harcadı. Bölgesel iş birliğinin ve yabancı ülkelerine, bölge ülkelerinin içişlerine müdahale izni verilmemesinin, ilişkilerin sağlamlığı için önemli bir faktördür" dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir