• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Evde bakım maaşını alamayan aile yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi 1207 Sokakta ikamet eden Mehmet ve Leyla Bilge çiftinin üç çocuğundan 2'ncisi olan ve doğuştan otizm, epilepsi ve serebral palsi hastası olan 6 yaşındaki Efrahim Bilge'nin annesi, çocuğunun ağır hasta olmasına rağmen evde bakım maaşını alamadıklarını belirterek yetkililere seslendi.

Çocuğu Efrahim'in doğuştan otizm, epilepsi ve serebral palsi hastası olduğunu ifade eden anne Leyla Bilge, çocuğunun yüzde 62 engelli raporu ve ağır hasta olduğu halde çeşitli engeller yüzünden kendisine evde bakım maaşının bağlanmadığını belirtti.

Evde bakım maaşını almak için yıllardır mücadele ettiğini fakat yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını vurgulayan Bilge, yetkililerin yaşadığı soruna bir çözüm bulmasını istedi.

"Başvuru yapmadığım yer kalmadı"

Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini aktaran Bilge, "Çocuğumun evde bakım maaşını istiyorum. Çocuğum 6 yaşında. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Valiliğe, Bölge Hastanesine gittim, Diyarbakır'a bile başvuru yaptım. Evde bakım maaşı alamıyoruz. Çocuğum otizm, epilepsi ve serebral palsi hastasıdır. Gözlerini kaybetmişti, geçen sene İstanbul'da onu ameliyat ettirdik. Çocuğum özel mamayla besleniyor. Başvuru yapmadığım yer kalmadı." diye konuştu.

"Sesimin duyulmasını istiyorum"

Tek isteğinin herkes gibi evde bakım maaşını alabilmek olduğunu dile getiren Bilge, "Çocuğumun hakkını istiyorum. Hakkını vermek için illa yatalak mı olması gerekiyor? Günde 8 tane sakinleştirici çocuğuma veriyorum. İnsan bu kadar duyarsız olur mu? Rapor için Bölge Hastanesine gidiyorum; nöroloji diyor ki psikiyatri versin, psikiyatri de nöroloji versin diyor. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Sesimin duyulmasını istiyorum. Bütün otizmli çocuklara çare bulundu da bir tek benimkine mi bulunmuyor?" diyerek tepkisini gösterdi.

"Sorunun giderilmesini istiyorum"

Yıllardır mücadele ettiğini ifade eden Bilge, "6 yıldır heyet hakkımı vermiyor. Heyet 62 rapor verdi. Evde bakım maaşı alabilmek için raporda ağır engelli olması gerekiyor. Çocuğum ağır engelli. Üç hastalığı var, günde 8 ilaç kendisine veriyorum. Hakkı neyse onu istiyorum. Çocuğum zaten ağır özürlü, zihinsel, aklı yok. Altına yapıyor. Heyet ağır hasta raporu vermediği için evde bakım maaşını alamıyorum. Bu sorunun giderilmesini istiyorum." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir