• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Suriye İhvanı`ndan Esad Sonrası İçin Taahhüt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki Müslüman Kardeşler, bildirisinde Esad sonrası Suriye ve geleceğe yönelik taahhütlerini ortaya koydu. Tüm vatandaşların eşit olduğu, sivil bir anayasa, çoğulculuk ve demokrasi sözü verilen bildiride, insan haklarına ve özgürlüklere tam saygı taahhüdü de yapıldı.

Suriye İhvan`ı "Bu Sözleşme ve Tüzük ile tüm halkımızın haklarının korunacağı, korkuların bertaraf edileceği, güven ve huzur sağlanacağı taahhüt edilmiştir" dedi.

Müslüman Kardeşler tarafından kabul edilen ulusal bir vizyon ve ortak paydalar sunan bir belge olarak nitelenen yeni tüzüğün, " Suriye`deki bütün dini, mezhebi, etnik, siyasi ve entelektüel eğilimler" arasındaki barış ve uyum için yeni bir toplumsal sözleşme için temel olarak hazırlandığı kaydedildi.

Gelecekteki Suriye, "bireyler ve grupların temel haklarını koruyan bir sivil anayasaya dayalı, modern bir sivil devlet" olarak tanımlandı. "şeffaf, özgür ve adil seçimlerde halkın sandıkta temsilcilerini seçeceği" belirtilen tüzükte çoğulcu demokrasi taahhüdünde bulunuldu.

Suriye İhvanı, bildiride, aynı zamanda,"terörü kınadığını ve mücadele edeceğini, tüm uluslararası sözleşmelere saygılı olacağını, bölgesel ve uluslararası düzeyde istikrar ve güvenlik için çalışacağını, özellikle Lübnan başta olmak üzere komşu ülkeler ile iyi ilişkiler kurmayı" da taahhüt etti.

Gelecekte "intikam veya misillemeye yer olmadığı" belirtilen bildiri, "bu vizyon bizim istediğimiz gelecektir. Açık kalplerimiz ile, bu aziz vatandaki bütün kardeşlerimiz ve ortaklarımız için elimizi uzatıyoruzki, ülkemiz medeni toplumlar arasındaki haklı yerini alsın" ifadesi ile sona erdi.

Bildiride İsrail`den hiçbir şekilde bahsedilmemesi dikkat çekti

Dünya Bültüeni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir