• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Anadolu Gençlik'ten Peygambere Sevgi Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Anadolu Gençlik şubesi, Konya Mevlana Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle Peygambere Sevgi adlı program düzenledi.

 

Program Hafız Mehmet Elma'nın okuduğu Kuranı Kerim ile başladı. Anadolu Gençlik Şube Başkanı Yusuf Güneş selamla konuşması yaptı, ardından İl sorumlusu Bahri Karışık Hoca küçük bir konuşma yaptı.

 

Gelmiş Geçmiş En Büyük İnkılapçıdır
Daha sonra sözü alan Abdulaziz Kutluay, peygamber efendimizin gelmiş geçmiş enbüyük inkılapçı olduğunu belirterek, aradan 1400 yıl geçmesine rağmen onun en çok sevilen dava adamı olduğunu vurguladı.

 

O'nun hayatımızdaki yerini soran Kutluay, "Hz. Muhammed (sav) hayatını yaşamak onun sünnetine uymak ile olur. Eğer Allah'ı Seveceksek önce Resulü'nü sevmemiz lazım ve onu izinden gitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Allah'ın Kelamını Okuyamıyorsak Allah İle Küsüz
Konuşmasında Kur'an okumanın önemine değinen Kutluay, "Hacca gidiyoruz orada en az Kuran okuyanlar Türkiye'den gidenlerdir. Eğer Allah'ın kelamını okumuyorsak Allah ile küsüz. Ne kadar türbelere gitseniz gidin, ne kadar Allah resulünü seviyoruz deyin Allah ile küssünüz…

 

Adem'den (as) bu yana kadar hiçbir ümmete verilmeyen rızıklar bize verilmiş. Alın okuyun binlerce tefsir ellerimizin altında, okumaya yabancıyız. Eğer temiz ve dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu İslami ilimleri okumamızdan geçer" dedi.

 

Kutluay'ın konuşmasının ardından program, Azerbaycanlı Hafız Kerem Ali Can ve Afganistanlı Hafız Gavsuddin Tahiri'in okudukları Kuran-ı Kerim'le devam etti.

 

Program, Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili yapılan sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeler (Lap top, bisiklet ) verilmesinin ardından sona erdi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir