• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Küçük  Şeytanı Taşladık Sıra Büyük Şeytanlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Laçin / Kutsal Topraklardan Bildiriyor

Mekke`de bulunan 99 kişiden oluşan İnzar Dergisi Umre kafilesi Mina’da Akabe Biatı’nın yapıldığı yeri ziyaret etti. Peygamberimizin (s.a.v) sahabeden ne pahasına olursa olsun Allah ve resulüne itaat etmeleri için biat etmeleri için buluştuğu yer olan Akabe İnzar kafilesinin de biatini tazeleyen yer oldu.
 
Kadın, erkek, çocuk ve ihtiyar demeden buraya gelip Allah’a olan biatini tazeleyen İnzar kafilesi biatten sonra şeytanı taşladı. Sahabenin biatini anlatan bir konuşma yapan M. Bahattin Temel Hoca tüm Müslümanları biatlerini tazelemeye davet etti. Zalimler ve İslam düşmanlarının karşısında Müslümanlarının sadakatlerini biatle temizlemesi gerektiğine vurgu yapan Bahattin Temel Hoca, “Devir artık Müslümanların devridir. Zalimler ve hainler de bunu çok iyi biliyorlar. Artık bu iman selinin önünde kimse duramaz. Buradan Allah’a söz veriyoruz nasıl ki sahabe canıyla malıyla Allah’ın resulüne kendini teslim ederek biat ettiyse bizde onlar gibi biat ediyoruz. Allah’a söz veriyoruz ki onu yüceltmek için daha önce nasıl canlarımızı ve mallarımızı ortaya koyduksa şimdide söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

İnzar kafilesi de hep bir ağızdan “Allah’ım malımızda canımızda senin uğrunda fedadır diyerek” Allah’a olan biatlerini tazelediler.
 
Biatin verdiği aşkla İnzar kafilesi şeytan taslamaya gitti. Burada topladıkları taşlarla şeytanı taşlıysan kafile küçük şeytanı taşlamalarının ardından sıra büyük şeytanı taşlayacaklarını söylediler. Şeytanın taşlanmasından sonra Allah olan hamdleri doruğa çıkan İnzar kafilesi, şeytan ve yarenlerine lanet okuyarak ilahi ve marşlar söyleyerek halay çekti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir