• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
"531 bin personel seçim günü görevinin başında olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ikincisi Aydın'da düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi'nde 531 bin 7 personelin görevinin başında olacağını söyledi.

Bakan Soylu, güvenlik ve siyasi özgürlük dengesini tam olarak tesis etme yönünde gayret içerisinde olacaklarını vurgulayarak, seçim gününe ilişkin alınacak tedbirleri şöyle sıraladı:

"Seçim gününde İçişleri Bakanlığındaki kolluk birimlerinin bütün izinleri her zaman olduğu gibi kaldırılmaktadır. Hali hazırda 264 bin 526 emniyet personelimiz, 195 bin 695 jandarmamız, 50 bin 793 güvenlik korucumuz ve 19 bin 993 gönüllü güvenlik korucumuzla beraber toplam 531 bin 7 personelimiz, seçim günü görev başında olacaklardır. Ayrıca gerek kampanya döneminde gerekse seçim günü insanlı ve insansız hava araçlarımız, GAMER izleme merkezlerimiz, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz bütün güvenlik kamera sistemlerimizle entegre şekilde anlık izleme yaparak seçim güvenliğinin tesisine gayret göstereceklerdir. Gerek hassas kişi ve yerlerin korunması, gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik konularında gerekse olası provakatif eylemlere ilişkin ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz tam kapasite ile görevi başında olacaklardır. Seçimlerde özellikle oy kullanılan yerlerde görev alacak personelimize hizmet içi eğitim verilecektir. Ayrıca gerek merkezden gerekse valiliklerimizde alınan seçim güvenlik tedbirleri hususunda basınımıza sürekli olarak bilgilendirmeler yapılacaktır." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir