• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Onlarca Filistinli Yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Toprakları üzerinde inşa edilen ırkçı ayrım duvarını protesto etmek için dün de bir çok köy ve beldede protesto gösterisi yapan Batı Yaka halkına göz yaşartıcı ve ses bombasının yanında plastik mermilerle saldıran işgal güçleri onlarca kişinin yaralanmasına ve boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

 

Nebi Salih köyünde başlayan gösteride işgale ve ırkçı duvara karşı, Siyonist cezaevlerinde açlık grevi sürdüren Filistinli esirlerin lehinde sloganlar eşliğinde ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen Filistinliler duvara yaklaşınca işgal askerlerinin sert müdahalesiyle karşılaştılar. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden üzerlerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası yağdıran, üzerlerine atık su sıkan işgal askerleri biri gazeteci üç kişiyi yaraladı, onlarca kişi de atılan gazlardan boğulma tehlikesi geçirdi.

 

Ma'sara, Tel Er-Rumeyde, Kefar Kaddum, Ba'lin ve Ne'lin köylerinde de sürdürülen barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri aralarında çocukların da bulunduğu bazı göstericilerin yaralanmasına neden oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir