• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Muş`ta PKK ve uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta PKK'ye ve uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonlarda PKK propagandası yaptığı belirtilen 2 kişi tutuklanırken, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda da bir kişi gözaltına alındı.

Konu ile ilgili olarak Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik yapılan çalışmalarda, Muş-Bitlis Karayolu üzerinde bulunan üst geçidin duvarlarına slogan yazdığı ve pankart astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan yaşı küçük 2 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Şahıslardan birinin parmak izinin 1 Ağustos 2016 tarihinde İlimiz Kıyık Köyü girişinde PKK/KCK terör örgütü mensupları ile görevlilerimiz arasında meydana gelen ve 2 PKK/KCK mensubu teröristin ölü ele geçirildiği silahlı çatışmada, öncü olarak kullanılan araç içerisinden alınan parmak izi ile uyuştuğu tespit edilmiştir. Her iki şahıs da çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmışlardır." denildi.

Açıklamanın devamında uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yapıldığı ve uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Durdurulan bir araçta, Narkotik Köpeği ile yapılan aramada, aracın motor bölümüne gizlenmiş 932 gram, torpido bölümüne gizlenmiş vaziyette 5 gram olmak üzere toplam 937 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Aracın sürücüsü hakkında yasal işlem başlatılmıştır. İlimiz havaalanında yolcu olarak bulunan bir şahsın üst aramasında 57 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Bir şahsın üzerinden 6 gr esrar, bir başka şahıstan 2 gram esrar maddesi, bir şahıstan da 1.30 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Yine bir şahsın üst aramasında 1 gram esrar ile 0.57 gram metamfetamin maddesi, farklı iki şahıstan da 1 adet extacy uyuşturucu hap ile 0.28 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir." İfadelerine yer verildi.

Yapılan kontrollerde, "Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Bulundurmak veya Kabul Etmek" suçundan hakkında arama kararı bulunan bir kişinin de yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir