• DOLAR 32.463
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2479.911
  • ...
Hacı adaylarına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına, Adıyaman İl Müftülüğü tarafından, İl Müftülüğü toplantı salonunda slaytlar eşliğinde bilgi verildi.

İki gün devam edecek olan seminerde, hac yolculuğu boyunca gerekli olan tüm bilgiler hacılara verilmeye çalışılacak.

Hacca gitmeye hak kazanan 555 kişiye İl Müftü yardımcılarından Musa Çiftçi, Mustafa Altun ile Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Mustafa Küçükaslan birer sunum yaptı.

Hacılar arasındaki 2017 doğumlu Ali Semih Uçar ise Adıyaman'daki en küçük hacı adayı olarak hacca gidecek.

Medine'yi ziyaret eden hacıların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Mustafa Küçükaslan, "Peygamberin huzuruna vardığınız zaman sesinizi yükseltmeyin." dedikten sonra şöyle devam etti: "Bizim, Medine'de dikkat etmemiz gereken yegâne hususlardan bir tanesi Arkadaşımız uzakta olsa dahi ona seslenir iken yüksek ses ile çağırmamaktır."

"Bu sıradan bir yolculuk değildir"

Kutsal topraklara gitmek için yola çıkmanın yolculuklardan bir yolculuk olmadığını ifade eden Küçükaslan, "Bu yolculuk, rahmetin sağanak sağanak yağdığı bir yolculuktur. Öyle sıradan bir yolculuk, gittiğimiz yer de sıradan bir şehir değildir. Bu manada kalbimizi, dilimizi ve aklımızı bu yolculuğa hazırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin kendisini ziyaretler ile ilgili hadislerine de değinen Küçükaslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sizi Medine'ye götüren şey nedir? Allah aşkı ve Peygamberinin sevgisi değil midir? Eğer bu aşk, bu sevgi bizde mevcut ise inşallah Allah Resulü bunun şahitliğini kıyamet gününde bizlere gösterecektir. Efendimizi (Aleyhisselam) ziyaret etmek ve bu vesileyle Allah'ın (Celle Celaluhu) rızasını kazanmak bizim dünya ve ahiretimizin kurtuluşunu oluşturan yegâne adımlarındandır.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir