• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Anne sevgisinin timsali Veysel Karanî anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Vali Ali Fuat Atik, Veysel Karani Hazretlerini, bu yıl da çeşitli etkinliklerle anacaklarını belirterek, hazırlıkların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Siirt'in sahip olduğu zengin kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Atik, kente ait kültürel miras ve tarihi kıymetleri toplumun ve yeni nesillerin istifadesine sunmak amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Bu kapsamda 13 Mayıs Pazar günü başlayacak olan, Veysel Karani Hazretlerini anma etkinliklerinde sakal-ı şerif sergisi, ilahiler, şiir dinletisi, semazen eşliğinde 'Grup Dergah' konseri, Mustafa Akgül'le söyleyişi ve Abdurrahman Önül konseri ve daha bir çok yerel etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Siirt'in çok kıymetli kültürel değerleri topraklarında barındırdığını kaydeden Atik, "Veysel Karânî Hazretleri, İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Molla Halil Es Si'irdi, Şeyh Muhammed El Hazin, Sultan Memduh Hazretleri gibi daha adını sayamadığımız birçok gönül ve ilim insanı bu kadim topraklara manevi güzellikler katmıştır. " diye konuştu.

 Siirt'in sahip olduğu inanç ve kültür turizminin potansiyelinden daha fazla yararlanmak için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Atik, "Bu amaçla turizmin alt yapısı için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Baykan ilçemize bağlı ve yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği, Hazreti Veysel Karani Türbesini, çarpık yapılardan arındırıyoruz. Uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle 55 konut ile 145 dükkânın inşaat alt yapı ve çevre düzenlemesi yerel mimari göz önünde tutularak tasarlandı. İnşaat yapım çalışmaları yüzde seksen oranında tamamlanmış olup, çevre peyzaj düzenlemeleri devam etmektedir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Peygamber efendimizin sevgisine mazhar olan ve anne sevgisinin timsali Veysel Karani Hazretlerinin türbe çevresi modern bir görünüme kavuşarak, ziyaretçi sayısı daha da artarak, kutlu belde bir inanç cazibe merkezine dönüşecektir." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir