• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da `Gençlik Değerlerini Keşfediyor` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk İlçesinde "Gençlik Değerlerini Keşfediyor" temalı konferans düzenlendi. Kozluk 29 Ekim Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, SADED Başkanı Yazar Tahir Fatih Andı, SADED Onursal Başkanı Yazar Fatma Tamgüney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, lise öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Konferansta "Gençlik Değerlerini Keşfediyor" temalı bir konuşma yapan Yazar Tahir Fatih Andı, tarihsel süreç içerisinde gençliğin aldığı aktif role değinerek zamanın gençlerinin geçmişten ilham alıp geleceğe yön vermeleri gerektiğini kaydetti.

Öğrencilere, Çanakkale Savaşı yıllarını içeren yakın tarihten bahseden Andı, atalarının, Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı ve Çerkeziyle Çanakkale'de el ele, gönül gönüle çarpışarak bir birlik ve beraberlik ruhu sergilediklerini belirtti.

İmandan ilham alarak, vatan için, ırk farkı gözetmeksizin Diyarbakır'dan, Filistin'den, Van'dan Adana'dan ve memleketin dört bir tarafından ecdadın cepheye koştuğunu söyleyen Andı, bugün de memleketin böylesi bir birlik ve beraberlik ruhuna muhtaç olduğunun altını çizdi.

"Bugün şiddetle Çanakkale ruhuna muhtacız"

"Asıl birlik ve beraberlik Çanakkale ruhundadır. Bizler aslında Çanakkale'yi, anmadan çok anlamalıyız." diyen Andı şunları söyledi:

"O günkü gençler, geleceğimiz için büyük bedelleri göze aldılar. 10-18 yaşlarındaki sizin gibi gençler cephede çarpışıyordu. O zaman memleketin birçok lisesi mezun dahi veremediler. Diploma alamadılar fakat bize bu bayrağı diploma olarak bıraktılar. Din ve vatan için birlik ve beraberlik içinde cepheye koştular. O cepheye gidenlere hep beraber bakalım; Türk, Kürt, Çerkez, Arnavut, Boşnak... Bugün Çanakkale'ye gittiğinizde sizi farklı memleketlerin şehitlikleri karşılar. Filistin'den Gazze'den gelen Ümmeti Muhammed'in evlatlarının bulunduğu şehitlikler karşılar. Çanakkale, el ele gönül gönülle topyekûn bir milletin zaferidir, şahlanışıdır. İşte bizler aynı şekilde bugünde şiddetle bu Çanakkale ruhuna muhtacız."

Konuşmasının devamında Çanakkale destanında gençlerin sergiledikleri fedakârlıklara örnekler veren Andı, gençleri sadece derslere odaklandırarak, maneviyatının öldürülmemesi ve tarihten gelen ruhla diri tutulması gerektiğinin de altını çizdi.

Programda, Eğitimci Yazar Fatma Tamgüney de konuyla ilgili gençlere tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimci yazarlara çiçek hediye edildi. Yazar Andı'nın 'El ele gönül gönüle' adlı kitabının öğrencilere hediye edilmesiyle program son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir