• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraberindeki heyet ile beraber Gürpınar ilçesini ziyaret ederek halkla bir araya gelen Van valisi ve Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, bir taziye evinde düzenlenen mevlide de katıldı.

Mevlid sonrası mahallelilere hitap eden Vali Zorluoğlu, Türkiye'nin bir süredir çok boyutlu, çok aktörlü bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, milletin desteğiyle bu kirli saldırıların püskürtüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin bölgede, geleceğe dair birtakım planları olduğunu ve bu planların pek çok mihrakı rahatsız ettiğini belirten Vali Zorluoğlu, "2015 yılında Şanlıurfa'da, durduk yere polislerimiz şehit edildi. Bölücü terör örgütü eliyle yeni bir terör dalgası başlatıldı. Bununla yetinmediler, 15 Temmuz 2016'da hain bir plan uygulama konuldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetini, Cumhurbaşkanını, meclisini ortadan kaldırmak ve milli iradeye gem vurmak için hain bir darbe girişimi yaşadık. Bunda da başarılı olamayınca bu sefer de başka planlar uygulamaya başladılar. Yatırımlara, paraya, dövize müdahale etmeye başladılar. Ama bunda da başarılı olamayacaklar. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza, sırt sırta vermek zorunda. Çünkü Türkiye sadece burada yaşayanların değil, aynı zamanda coğrafyamızdaki diğer mazlum milletlerin de umududur. Türkiye'nin bu güçlü duruşuna destek vermeye devam etmeliyiz. Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır. Bu dönüm noktasını da sorunsuz şekilde aştığımızda Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmayacaktır."

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, mevlit programının ardından köy okulu ziyaretiyle buradaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Tutmaç Mahallesinden Güzelsu Mahallesine geçen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler Hoşap Kalesi karşısındaki bir çay ocağında hasbihal ettikleri vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Güzelsu Jandarma Karakolunu ziyaret etti.

Vali Murat Zorluoğlu'nun Gürpınar programına ilçe kaymakamı Osman Doğramacı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, İl Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge ve kurum amirleri katıldı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir