• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
"Müslümanlar bu tür girişimlerle imtihan ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepkiler sürüyor. Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine Mardin'in Midyat ilçesindeki siyasi parti ve STK temsilcileri, tepki göstererek hadsiz ve küstah bildirinin kabul edilemez olduğunu söylediler.

İLKHA mikrofonuna HÜDA PAR Midyat İlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Zerey ile Azim-Der Yönetim Kurulu Başkanı Samir Özhan, emperyalistlerin her fırsatta İslami değerlere ve şahsiyetlere saldırılar gerçekleştirdiğini, bu durumun Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklandığını ifade ettiler.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Zerey, tarihte bu tür girişimlerin olduğunu ve kıyamete kadar da bu tür saldırıların olacağını söyledi.
"Müslümanlar bu tür girişimlerle imtihan ediliyor." diyen Zerey, "Küfür ehli İslam âlemini işgal ettiler, beldelerine girdiler, şehirlerini ve köylerini harap ettiler, viran ettiler. Müslümanlar bunlara sessiz kalınca en son yapacakları hadsizliğe başvurdular. Bu sefer Müslümanların kutsallarıyla, maneviyatlarıyla oynamaya kalkışıyorlar. Müslümanlar buna nasıl ses çıkarabilecekler, ne kadar karşı çıkacaklar? Müslümanlarını buna karşı birlikleri, vahdetlerin nasıl olacak, ne kadar olacak? Buna bakmalıyız. Müslümanların bir an önce uyanması gerekir. Buna hep birlikte tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Devletin yöneticileri, her türlü kademeleri gereken cevabı vermeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Azim-Der Yönetim Kurulu Başkanı Samir Özhan, Sarkozy gibilerinin bu hadsizliklerinin Müslümanları sınama girişimi olduğunu, ümmet olarak buna büyük bir tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Özhan, "Geçmişte onların dedeleri Kur'an-ı Kerimi tahrif etmeyi başaramadığı gibi Sarkozy ve işbirlikçileri de bunu başaramayacaktır. Bizler, Müslümanlar olarak bu can bu bedende var oldukça ne Kur'an'a ne Resulullah'ın sünnetine ne de İslam'a ve mukaddesatımıza dil uzatanlara geçit vermeyeceğiz. Bunlar, heveslerinin kursaklarında kalacağını bilsinler. Müslümanlar olarak eğer ümmet bilinciyle bir araya gelip İslam'a ve Allah'ın emrettiği bir şekilde Kur'an'a sarılsalar değil Sarkozy bütün dünya bir araya gelse bu tür şeylere tevessül edemezler." ifadelerini kullandı.

Başta siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları olmak üzeri toplumun tüm kesiminin İslam'ın mukaddesatlarına saldırılara karşı tepkisini ortaya koyması gerektiğini belirten Özhan, "Bu tepkilerden ne çıkar?' denilmesin. Halbuki bunlar Müslümanları sınamaya kalktıkları vakit önce ortaya bu tür çirkin şeyler ortaya atarlar. Tepki olduğu zaman hemen onu geri çekerler. Demek ki tepki göstermek muhakkak bir şeyleri değiştiriyor." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir