• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...

Kırsal alandaki yatırımlara verdiği desteklerle vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanına 82,5 Milyon TL değerinde 55 adet proje başvurusu yapıldı.

Başvurusu yapılan projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Koordinatörü Erdal Çelik, TKDK hibelerine olan ilgi dolayısıyla mutlu olduklarını ve daha çok projeye destek vermek istediklerini dile getirdi.

İl Koordinatörü Çelik, "Mardin ili olarak yatırım tutarı açısından Türkiye'de İller sıralamasında 12. sıradayız. Hedefimiz ülkemizde en çok hibe veren 5 il arasına girmek ve bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Çelik genç ve kadın başvuru sahipleri hakkında ise "Bu çağrıda Kurumumuza sunulan 55 projenin 49'u genç başvuru sahiplerine ait iken, 33 tanesi ise kadın başvuru sahiplerine aittir. Hem genç hem de kadın başvuru sahibi sayısı ise 31'dir. Genç ve kadın başvuru sayısının fazla olması bizi daha da mutlu etmektedir." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)