• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Kudüs adım adım düşürülmek isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Haber yorum

Gelecek hafta ABD Elçiliğinin bir kısmını Kudüs`e taşıyacak olan ABD İslam Dünyasının tepkisini ciddiye almadığını son uygulaması ile gösterdi. Büyükelçiliğin açılışını sessiz sedasız açma yerine bu girişimi açılış merasimi ile yapacak olan ABD yönetimi davetiyeler hazırlattı. Davete işgalci rejimin Reuven Rivlin, Katil Başbakan Binyamin Netanyahu ile bakanlar ve parti liderlerinin katılacağı ifade ediliyor.

Açılıştaki şamata ve güç gösterisi İslam Dünyasındaki herhangi bir ülkenin petrol ambargosu uygulamamasından, ABD`den elçiliğini geri çekmemesinden, ticari ilişkilerde ABD`yi zora sokabilecek en küçük bir adımın dahi atılmamış olmasından kaynaklanıyor elbette. Arap yöneticilerinin teslimiyetçi tavrı, Suriye meselesindeki kamplaşma ABD`nin bu girişimine neden olduğu gibi, açılışa özel davetiyenin verilmesi de İslam Dünyasının Kudüs konusunda ciddi bir adım atmamasından kaynaklanıyor elbette.

TRUMP KIZINI GÖNDERİYOR

Açılışa sadece Siyonistler katılmıyor. Trump`ı temsilen kızı Ivanka damadı Jared Kushner gecede olacak…

İslam dünyasındaki devletler ise Kudüs elden çıkarken ya bol hamasetli (ama eylemsiz) söylemlerde bulunacak ya da başını kuma gömecek…

Evet onlarca yıldır Kudüs konusunda adım adım ilerleyen ABD ve israil seri adımlar atmaya başladılar. Kudüs düştü düşecek ama Müslümanlar bu durumda dahi (neredeyse dibe vuran) enerjilerini birbirlerine karşı kullanıyorlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir