• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
HÜDA PAR Silvanlıların sorunlarını yetkililere iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, ilçe sakinlerinin çeşitli alanlarda yaşadıkları sorun ve sıkıntıları gerekli mercilere iletmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ziyaret ettikleri esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini Silvan İlçe Kaymakamı Adem Çelik'e, 30'a yakın okuldan dinledikleri sorunları da Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'ya rapor halinde sunduklarını söyleyen Balyen, bu sorunların giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Balyen, "HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı olarak, sadece bir tabela partisi değil, aynı zamanda halkın içinde, onları dinleyen, sorunlarına çare bulmaya gayret eden, sorunların kaynağını tespit edip adımları ona göre ivedilikle atmaya çalışan, ekip ruhuyla hareket eden bir partiyiz. Seçimden seçime değil, her zaman ve şartlarda halkımızın yanında olduk, dertleriyle dertlendik." dedi.

İlçede var olan başlıca sorunları sıralayan Balyen, "2017 yılı son çeyreğinde ve 2018 yılı ilk çeyreğinde geçen yıllarda olduğu gibi yine esnaf, STK, kanaat önderleri ve eğitim kurumlarımızı ziyaret ettik. Bu kapsamda yaklaşık olarak bin esnaf ziyareti yaptık. İlçe merkezinde bulunan STK ve 30'a yakın okulumuzu ve idarecilerini ziyaret ettik. Esnaf ziyaretlerinde bize iletilen başlıca sorunlar; son zamanlarda işlerin kötüye gitmesi ve ekonomik dengenin bozulması, ilçede istihdama yönelik adımların atılmaması ve bunun sonucunda gençlerimizin gurbete gitmek mecburiyetinde kalması, gurbete çıkan gençler aile, anne ve baba eğitiminden uzaklaştığı için manevi olarak bozulmaya müsait hale gelmesi, mevsimlik işçilerin çektiği sıkıntılar, son zamanlarda uyuşturucu ve alkol kullanımının gençlerimiz arasında yaygınlaşması, ilçede AÖF sınavı ve YKS'nin yapılamaması, Silvan surlarının çevresinin ıslah edilmesi ve çarpık kentleşmenin önüne geçilememesi gibi sorunlar, bize iletilen sorunların bazılarıdır." ifadelerini kullandı.

"Sorun ve sıkıntıların hallolması için elimizden geleni yapacağız"

Eğitim alanında yaşanan sorunlarla ilgili Balyen, şunları söyledi: "Okul idarecilerinin bize aktardığı; okullarda güvenlik zaaflarının olması, temizlik elemanlarının yetersizliği, birçok okulun derslik ihtiyacı, bazı eski yapı okulların tamir ve restorasyon ihtiyacı, taşımalı eğitim yapan okulların yemek ve servis sorunları, servis araçları ihalesinde yapılan usulsüzlük ve donanım eksikliği gibi başlıca sorunları rapor haline getirip, Silvan İlçe Kaymakamı Adem Çelik ve Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'ya teslim ettik. Bu sorun ve sıkıntıların hallolması için elimizden geleni yapacak ve takipçisi olacağız." (Ramazan Casuk - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir