• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çaycuma`daki Köprü Faciasında 15 Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları sabah saatlerinde tekrar başladı.

Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör, kaybolan 15 kişinin içinde bulundukları araçla sürüklenmiş olabileceklerini belirtti. Köprünün yıkılma ihtimali üzerine kopan parçasının kaldırılamadığın söyleyen Güngör, "DSİ ve karayolları yetkilileri köprüde inceleme yaptı. Köprünün ufak bir darbede tamamının yıkılma ihtimali bulunduğundan, kopan parçanın haklı olarak vinçle kaldırılamayacağını söylediler. Suyun depisi çok yüksek. Zaman zaman 5 metreyi buluyor. Minibüsün de bu suyla sürüklendiğini düşünüyoruz. Gece helikopterin spot ışıklarıyla arama yapıldı, sabah saatlerinde de yine helikopterin ırmak boyu araması devam etti."

AFAD Müdürü ayrıca kayıp 15 kişiden 10`unun minibüs içinde olduğu, diğerlerinin ise, motosiklette ya da yaya olduklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Sezer Saraç: Hastaneden taburcu olduktan sonra köye dönmek için minibüse binen annem ile ağabeyimden haber alamıyoruz

Çaycuma`da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki yolcular ve köprüden geçen yayaların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Annesi ve ağabeyi minibüste olan Sezer Saraç (28), gazetecilere, Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün çaya düştüğünü, araçta bulunan annesi Kadın Saraç (49) ve ağabeyi Serdar Saraç`tan (33) haber alamadıklarını söyledi.

Zonguldak`ta bir hastanede 10 gündür fizik tedavi gören annesinin dün taburcu edildiğini ifade eden Saraç, ``Annem Çaycuma`da pazar alışverişi yapmasının ardından ağabeyimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş. Köprüden geçerken bu olay meydana gelmiş. Olayı duyduğumdan beri bekliyorum. Hastaneden taburcu olduktan sonra köye dönmek için minibüse binen annem ile ağabeyimden haber alamıyoruz. Çok üzgünüz`` diye konuştu.

Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün dün çökmesinin ardından kayıp başvuruları doğrultusunda çaya düşen minibüs ve köprüden geçen 15 kişinin kaybolduğu bildirilmişti.

KAYIP OLANLARIN YAKINLARI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında 15 kişi kayıp olurken, kayıp olanların yakınları kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterdi.

Çaycuma`da bulunan iki ayaklı köprünün 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümü heyelan nedeniyle yıkıldı. Bu esnada köprü üzerinden geçen bir otomobil ve minibüs suya düştü. Suyun şiddetli akması nedeniyle otomobil 500 metre sürüklenirken, otomobil içinde bulunan iki kişi vatandaşların yardımıyla kurtarılarak ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dereye düşen minibüs ise bulunamazken, minibüsün içinde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen ile birlikte toplam 10 kişi kayboldu. Çökme sırasında yaya olarak köprüde bulunan 5 kişiye de ulaşılamıyor.

Kayıp olanların yakınları kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterdi. Gece yarısı helikopter ile havadan yapılan arama çalışmaları da sonlandırıldı. Yıkılan köprünün üstünde saatlerdir bekleyen maden işçisi Rasih Atıl, minibüste Serdar ve Kadın Saraç isminde iki tane yakının olduğunu ve kayıp sayısının 15`den daha fazla olabileceğini iddia etti.

KÖPRÜ FACİASINDA BELEDİYE BAŞKANININ BABASI KAYIP

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babasının yer aldığı 15 kişi kayboldu.

Çaycuma kent merkezine giriş-çıkışı sağlayan köprü çöktü. Köprünün çöktüğü sırada bir minibüs de dereye düştü. Minibüsün köprünün kopan ayaklarının altında kaldığı tahmin ediliyor. Cep telefonları sinyallerinin belirlenmesi üzerine minibüsün derede olduğu belirlendi. Zaman ilerledikçe sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen ile birlikte toplam 15 kişinin minibüsün içinde olduğu belirlendi.

Acı haberin duyulmasının ardından Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen fenalık geçirdi. Belediye Başkanı Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada olay yerine TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve bölgedeki çok sayıda kaymakam, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri geldi.

YIKILAN KÖPRÜ 2 YIL ÖNCE GÜÇLÜNDİRME GÖRMÜŞ

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişinin arama çalışmalarına son verildi.

1951 yılında yapılan edilen köprüye 2 yıl önce güçlendirme çalışması yapıldığı öğrenildi. Çaycumalı vatandaşlar, köprünün yer yağış sonrasında ayaklarının zarar gördüğünü iddia etti. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen ile birlikte toplam 15 kişinin arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi. Çalışmalara sabah ilk ışıklarla birlikte yeniden başlanılacak.

Bu sırada köprüden düşen otomobildeki iki kişiyi kurtaran oto yıkama çalışanları, minibüsün düştüğü sınara çok aşağıda olduklarını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir