• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ormana dökülen atığın "kimyasal" olmadığı belirtildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, Nurdağı ilçesinde ormanlık alana dökülen 20 ton atığın temizlendiğini ve atığı boş araziye döken kamyon sürücüsü hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili valilikten yapılan açıklamada, Yukarı Olucak köyü Şehitler viyadüğü yakınındaki ormanlık alana dökülen kimyasal atığın Hatay'daki bir geri dönüşüm firmasından getirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Nurdağı ilçemiz Olucak Mahallesi'nde D-400 Karayolu üzerindeki boş bir araziye atık döküldüğü yönündeki bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD KBRN ekiplerince yerinde müştereken yapılan incelemede, olay tarihinde kamyon sürücüsü A.F. isimli şahıs tarafından Hatay'daki bir geri dönüşüm firmasından yüklenen atık madde boş araziye dökülmüş, AFAD KBRN ekiplerince yerinde yapılan kimyasal ve radyoaktif ölçümlerde insan sağlığına zararlı herhangi bir madde tespit edilememiş, alınan numuneler ileri tetkik ve analiz için TÜBİTAK'a gönderilmiştir." denildi.

Söz konusu alanda temizlik çalışmalarının tamamlanarak ormanlık alanın temizlendiği ve eski haline döndürüldüğü belirtilen açıklamada, "İlimizdeki boş araziye atıkları döken kamyon sürücüsü A.F. adlı şahıs hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari cezai işlem yapılarak, TCK'nun 181. Maddesi uyarınca çevrenin kasten kirletilmesi suçu nedeniyle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerine yer aldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir