• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Tahliyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zulüm perdesinden bir perde yırtılmıştı.İslami şahsiyetleriyle tanınan ve bu uğurda ömürleri feda eden değerli Abilerimiz tahliye olmuştu.Nihayet eve vardım.Kitap ve defterlerimi masaya bıraktıp sofraya geçtim.Babam haberleri izliyordu.Zaten bugünlerde tek konu vardı,Tahliyeler.

Hemen hemen her kesim aynı yerden emir almışçasına bu konuyu haber yapıp O değerli insanları karalamaktaydılar.Babam bile tahiyelerden rahatsız olmuştu.Şartlar ne olursa olsun kimse sevincimin önüne geçemezdi.Akşam yemeğinden sonra odama geçtim.Haberleri doğru kaynaktan almak için biraz gazete okudum.Sonra bugün öğrendiklerimi tekrar ederek ders çalışmaya başladım.

Bir takım sesler geliyordu az ilerde.Bir grup insan toplanmıştı oraya doğru yöneldim.Grubun ortasında birisi vardı ve hüzünlü gibiydi.Topluluktan biri öne çıkıp :

-``Ya Rasulullah ! Hüküm Allah`ın hükmü olmaktan çıktı.İnsanların hükümleriyle hükmeder olduk.Eğer biz buna karşı çıkarsak canımızdan , yapmakta olduğumuz ticaretten, ömrümüzün zindanlarda geçmesinden korkyoruz.Bunlardan dolayı Allah`ın hükmü ile hükmetmez olduk.Zaten Allah`ın hükmü eski devirlerde kaldı.Bizlerde beşer hükümlerine uysak olmaz mı ? `` dedi.Başka birisi öne çıkıp :

-``Ya Muhammed ! Kızlarımız okula gidiyor.Ama okul kurallarına göre başını örtmek,tesettür takmak yasak.Senden bu konuda bir kolaylık , rahatlık istemekteyiz.`` dedi.Allah Rasulu`nun rengi değişti.Bu insanlar ne istiyor böyle.Başka birisi çıkıp :

_``Ya Muhammed! Devir değişti.Dünya görüşü değişti.İnsanlar değişti.İslam ile diyer milletler gibi çağdaşlaşamıyoruz.Hükümleri bu zamana göre yeniden düzenlesen ?``.

Ve birçok insan isteklerini saymaya başladı.Bazıları cihattan, bazıları tebliğ görevinden, bazıları zekattan ve buna benzer birçok konuda kolaylığı,rahatlığı, helali haram haramı helal yapacak isteklerde bulundular.

Aradan asırlar geçmişti. İslam olduğu gibi duruyordu ama bu insanlar olduğu gibi değildi.Allah Rasulu derin bir nefes aldı.Acaba bu zihniyetteki insanlara ne fayda edecek ? .Başladı Konuşmaya :

-``Ey müslümanlar! Size ne oluyor ki İslam`dan bir değişiklik istiyorsunuz.Sizler ahiret hayatını dünya hayatına tercih mi ediyorsunuz ?.Herkim nefsine uyarsa kendine zulmetmiş olur.Rabbimiz dinimizi kemale erdirmedi mi ?.Kim İslam`dan bir sey çıkarıp veya olmayan birşeyi eklerse yaptığı bu şey ondan kabul olunmayacaktır.

Hem sizler istediğinizi yapmakta serbestsiniz. Zorla İslam`ı yaşayacak değilsiniz. Hür iradenizle istediğinizi seçmekte serbestsiniz....``

Aniden kendime geldim. Kan-ter içinde kalmışım. Bunların hepsi rüyaymış. Düşündüm, neden böyle bir rüya? O insanlar kim, neden Peygamber(s.a.v) böyle çirkin şeyleri istiyorlar? Acaba bu rüya bir işaret miydi?.Sonra kendimi, arkadaşlarımı, abilerimi, camiamızı düşündüm. İşte o zaman kalbim yatıştı, gönlüm ferahladı.

Abilerimiz , arkadaşlarımı İslam`ı yaşıyan ve yaşatmaya çalışan insanlardı.İslam için herşeyi göze almışlardı.İslam için binlerce abilerimizin senelerce zindanda kalmaları, bazı abilerimizin Şehadete ulaşmaları, kimisinin yurtlarından ayrılıp hicret etmeleri, İslami kişiliklerinden dolayı işten çıkarılanlar ve buna benzer durumlar Elhamdulillah Camiamızın Hak yolda olduğunu göstergesidir.İslamı yaşamaya çalışmalarından dolayı yıllarca zindanda kalan müslümanların tahliye edilmeleri Allah`ın bir lütfudur.Allah bizleri Hak yoldan ve Camiamızdan ayırmasın.

Yakup Dede / Mersin – Yaş: 21

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir