• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Düşman Gelecek İçin Bin Hesap Yapsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal altındaki Kudüs’ün ancak direnişle geri alınabileceğini belirterek “Kudüs olmadan ne Filistin ne de Filistin davası olur. Düşman gelecek için daha şimdiden bin hesap yapsın” dedi.

Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal dün akşam (06 Nisan Cuma) Müslüman Âlimler Birliği`nin Katar’ın başkenti Doha’da dördüncüsünü düzenlediği Kudüs etkinliğine katıldı. Bir çok Arap ve İslam ülkesinden onlarca şahsiyetin katıldığı etkinlikte konuşma yapan Meşal şunları söyledi: “Küresel komploların ve mağlubiyet psikolojisini yansıtan alternatif çözümlerin dayatıldığı bir süreçte Siyonist yönetim işgal altındaki Filistin topraklarında ve Kudüs’te tiyatro oynuyor ve eğleniyor. Kudüs`ün tarihi dokusunu değiştirmek ve Kudüs’ü Yahudileştirmek istiyor ve bu şekilde durumu oldu bittiye getirmek istiyor.”

Meşal daha sonra şunları söyledi: “Uluslararası camianın acziyet içinde olduğu ve bizi bitirip tüketen önerilerin durmadan çoğaldığı bir sırada işgal yönetimi Kudüs’ün topraklarını, tarihi eserlerini, kutsallarını çalıyor, şehrin kimliğini kirletiyor, yerin altında ve üstünde kazı çalışmaları yapıyor; yollar açıyor, bölgedeki halkı tehcire zorluyor. Kudüs, Filistin davasının özüdür. Filistin ve Filistin davası Kudüssüz düşünülemeyeceği gibi direniş grupları da Kudüssüz düşünülemez. Kudüs, hırsız saldırganın silahıyla bizden çalındı. Biz de onu direniş silahıyla geri alacağız. O nedenle bugün daha çok güce, birliğe ve özgürlerin yardımına ihtiyacımız var.”
Kudüs’ü savunan herkese ve özellikle 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket`e selam gönderen Halid Meşal konuşmasında ayrıca, iç barış, esirler ve Hamas Hareketi ile ilgili yayınlanan masa başı haberlere de değinerek, Hamas’ın bu konulardaki tavrını ve görüşünü izah etti.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir