• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe`nin tekrar sınav merkezleri arasına alınmasının sevincini yaşıyoruz.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, yaklaşık 5 bin öğrencisi bulunan Kızıltepe'de Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı'nın (YKS) yeniden yapılması için göreve başladıkları günden bu yana valilik ve kaymakamlık olarak ÖSYM Başkanı Mahmut Özer'le sürekli görüşme halinde olduklarını söyledi.

Odabaş, ÖSMY'ye her türlü güvenlik tedbirinin alınacağı yönünde verdikleri taahhüdün ardından, 2008 yılından beri, sınav merkezi olmaktan çıkarılan Kızıltepe'nin tekrar sınav merkezleri arasına alındığını ve bunun sevincini yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'de her yıl hayal ettikleri üniversiteye yerleşme umuduyla yüzbinlerce öğrencinin büyük emekler vererek hazırlandığını belirten Odabaş, ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı'nın (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde Kızıltepe İlçesinde de gerçekleştirilecek olmasının başta öğrenci ve veliler olmak üzere her kesimden sevinçle karşılandığını söyledi.

"Yaklaşık 5 bin öğrenci üniversite sınavlarına girecek"

2008 yılından bu yana Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı'nın (YKS) Kızıltepe'de yapılmadığını hatırlatan Odabaş, "Burası yaklaşık 5 bin öğrencinin ÖSYM'de Üniversite sınavlarına girdiği bir ilçe. Geleceğimizin teminatı olan 5 bin'e yakın öğrencimiz, sınava girmeleri için Mardin merkez, diğer ilçeleri ve diğer illere veriliyordu. Sınava katılmak için ilçe dışına giden öğrencilerimiz hem maddi hem manevi açıdan zorluklarla karşılaşıyordu. Moral ve motivasyon açısından da sınava tam olarak adapte olamıyorlardı." diye konuştu.

"İlçemiz adına bunun sevincini yaşıyoruz"

Göreve başladıkları günden beri Kızıltepe'de sınavların yapılabilmelesi için uğraş verdiklerini vurgulayan Odabaş, şöyle devam etti:

Gerek sayın valimiz gerekse ben ÖSYM başkanı Sayın Profesör Doktor Mahmut Özer'le yaptığımız görüşmelerde 5 bin'e yakın öğrencimizin burada sınava girmesinin elzem olduğunu ilettik. Ve her türlü güvenlik tedbirinin kaymakamlığımızca, valiliğimizce alınacağı yönünde taahhütte bulunduk. Güvenlik yönünde verdiğimiz taahhüdün ardından sağ olsunlar ÖSYM başkanı Sayın Özer, buradaki zarureti gördüler. Sayın valimizin ve bizlerin taleplerini kırmadılar. Bu sene YKS sınavlarının burada yapılmasına karar verdiler. İlçemiz adına bunun sevincini yaşıyoruz. İnşallah Kızıltepe ye yakışır bir şekilde sınav burada da yapılacak ve öğrencilerimiz için çok büyük bir kolaylık olacak. Bu sene Üniversite sınavlarına girecek yaklaşık 5 bin öğrencimize başarılar diliyoruz, hepsinin gözlerinden öpüyoruz. İnşallah bu sene burada sınava girecekler ve başarılı sonuçlar elde edecekler." (Mehmet Aslan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir