• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
"Lider Çocuk Tarım Kampı" programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilkokul öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amacıyla yapılan etkinlikler sona erdi.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen ve 3 gün süren "Lider Çocuk Tarım Kampı"na İMKB Belde İlkokulunda eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencisi 45 çocuk katıldı.

Yapılan etkinlere; İl Müdürü Nurettin Kiyas, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Turgay Vural, proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Nilgün Tok, İMKB Belde İlkokulu Öğretmeni Aykut Öztoprak ve öğrenciler katıldı.

Beslenme ve Gıda için Bioçeşitlilik temalı "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı 3 günlük program olarak düzenlendi.

3 gün süren programın 1'inci gününde çocuklara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı ve proje sorumlu Ziraat Mühendisi Nilgün Tok tarafından bioçeşitlilik, iklim değişikliği ve yenilebilir yabani otlar ile ilgili slayt şeklinde bir sunum yapıldı. Ayrıca çocuklara beslenme ve bioçeşitlilik ile ilgili kitap ve materyal dağıtımı yapıldı.

Programın 2'nci gününde çocuklara semt pazarlarında yabani otlar ile ilgili teknik gezi ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Programın 3'üncü gününde ise etkinliğe katılan çocuklara katılım sertifikası töreninde katılım belgelerinin verilmesiyle program sona erdi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir