• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.024
  • ...
Sağanak ve dolu tarım alanlarını vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te geçtiğimiz haftadan bu yana etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle ekili alanlardaki tarım ürünleri zarar gördü. Yetkililere seslenen çiftçiler, zararlarının karşılanmasını talep etti.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde etkili olan yağmur ve dolu nedeniyle yaklaşık 25 dönüme ektiği biber fidelerinin zarar gördüğünü belirten Nedim Sadıç, büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

Sadıç, "80 bin adet biber fidesi dikmiştim. Yaklaşık 10 milyar civarında bir masrafım oldu. Daha önce az bir hasar olmuştu. Fakat son yağışta büyük bir hasar meydana geldi. Bütün fideler zarar gördü. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Çünkü çok büyük bir zararım var. Bu benim tek geçim kaynağımdı, bütün umudumu buna bağlamıştım. Bu felaket Allah'tan gelen bir felaket ama devlet yetkililerin zararımızı tazmin etmelerini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Şehitkamil ve Nizip ilçelerinde de etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle Antep fıstığı bahçeleri de büyük zarar gördü.

Geçtiğimiz hafta etkili dolu yağışının kemikleşmeye başlayan Antep fıstığı ağaçlarına büyük bir zarar verdiğini belirten çiftçiler, ürünlerinde büyük zararlara yol açan bu yağışın 2 yıllık mahsullerini yok ettiğini ve zararlarının karşılanması için yetkililerden destek istediklerini söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir