• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Öğretmenlere performans uygulamasının iptali için imza topladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adıyaman Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmen başlatılan öğretmenlere performans uygulamasının iptali için imza topladı.

"İmzanı Gönder, İradeni Göster" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 8 bin 647 imza, klasörler halinde Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezine gönderilecek.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, performans değerlendirme taslağının geri çekilmesine dair imzaların MEB'e, şiddete karşı yasal düzenleme talebine dair imzaların ise TBMM'ye iletileceğini bildirdi.

Deniz, "Eğitim ve öğretim ortamını zedeleyen, sosyal maliyet çıkaracak uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmesi gerektiğini ısrarla ifade ediyoruz. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan performans değerlendirme sistemini, öğretmeni tek sorumlu ilan eden değerlendirme olarak görüyoruz. Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerlendirme sisteminden çözüm değil ancak problem çıkacaktır." dedi.

"Eğitim camiası bu durumdan hem tedirgin hem de üzgündür"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, "Eğitim ailemizin hiçbirisinin mutabık kalmayacağı veya onları rahatsız edecek hiçbir hususu uygulamaya koymayacağız." demesine rağmen bu sistemin MEBBİS üzerinden kullanıcılara açılmasının kendilerini endişeye sevk ettiğini anlatan Deniz, şunları söyledi:

"Sayın bakanımızın mülakattaki ifadelerine rağmen çalışanların iç barışı ve huzurunu kaçıran, motivasyonunu bozan uygulamalarda ısrar edilmesinin ve sistemin kullanıcılara açılmasının sosyal maliyetinin ağır olmasından endişe ediyoruz. Her geçen gün artan şiddet olayları, birçok eğitimciyi mağdur etmiştir. Eğitim camiası bu durumdan hem tedirgin hem de üzgündür. Eğitimciler olarak şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz. Eşitsizlikler içinde adalet aramaktan, yeni hak kayıplarına kapı aralamaktan, yeni çatışma alanları üretmekten başka bir işe yaramayacak performans değerlendirme sistemine karşı ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılması için irade gösterip, imzalarını gönderen tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir