• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Resulullah`ı (SAV) Şehrimize Misafir Edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan Serhad FM`de canlı yayına katılarak Pazar günü yapacakları Kutlu Doğum Mitingi hakkında bilgi veren Van Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz, yaklaşık 1,5 - 2 aydır bu program için yoğun bir hazırlık çalışması içerisinde olduklarını ifade etti.

 

Oğuz, konuşmasına davamla: "Bu yıl 7. sini kutlayacağımız Kutlu Doğum etkinliğini daha önceleri stadyumda yapıyorduk. Ancak stadyumun Kutlu Doğum Programlarına tahsis edilmemesi neticesinde geçen yıl zorunluluk üzerine 5 Yol Meydanında kutlamak zorunda kaldık. Gördük ki, meydanlarda yapılan Kutlu Doğum coşkusu daha bir güzel oldu. Peygamber sevdalısı halkımız 5 yol meydanını tıka basa doldurdu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Gönlümüzden geçen de bu yıl etkinliği yine 5 yol miting alanında yapmaktı. Ancak valilik tarafında alınan bir kararla 5 yol alanının miting alanı olmaktan çıkarılması sebebiyle bu yıl ki etkinliğimizi Sıhke Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Altaylı parkında yapmayı uygun gördük" açıklamasında bulundu.

 

"O`nun Yeryüzüne Teşrifi Ölmeye Yüz Tutmuş İnsanlık Âleminin Yeniden Dirilişidir"
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak birinci amaçlarının Peygamberi ve getirdiği ilahi mesajı daha iyi anlamak ve anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirten Oğuz, "Hz. Aişe annemiz Peygamberimiz için "O yürüyen Kur`an` dır" demiştir. Hz. Peygamberin Sünneti Kur`an`ın fiili uygulamasıdır. Dolayısıyla insanlığın kurtuluş reçetesi Peygamberin Sünneti Seniyesidir. Peygamberimizin mübarek doğumları sıradan bir doğum sıradan bir hadise değildir. On sekiz bin âlemin medarı iftiharı olan Muhammed Mustafa`nın (s.a.v.) doğumu sıradan bir doğum olamaz zaten. Bu öyle kutlu bir doğumdur ki insanlık âleminin var oluşu ve yok oluşu kadar önemli bir olaydır. O`nun yeryüzüne teşrifi ve ardından üstlendiği risalet görevi adeta ölmeye yüz tutmuş insanlık âleminin yeniden dirilişidir. Allah`ın en sevgili kulu, son ve en büyük Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) bir saadet güneşi olarak doğdu. Kurumuş topraklar su ile yeşerdiği gibi Peygamberimizin gelmesiyle insanlık yeniden hayat buldu. " ifadesini kullandı.

"Muhammedi Nurla Birlikte Üstünlük Ölçüsü Güç Kuvvet ve Servetten Alındı"
Resulullah`ın kutlu davasıyla insanların dilleri, renkleri, statüleri ne olursa olsun eşit olduklarını ve aynı haklara sahip olduklarını ifade eden Oğuz, "Köle olanlar, ezilenler, Muhammedi Nurla (s.a.v.) vali oldular, yönetici oldular, İslam toplumun şerefli bir bireyi oldular. Muhammedi Nurla birlikte üstünlük ölçüsü güç kuvvet ve servetten alındı. Üstünlük ölçüsü takva olarak belirlendi. Arap yarım adası Peygamberimizin getirdiği nurla nurlandı ve Müslüman Araplar çok kısa bir sürede dünyanın o zaman ki süper güçlerini mağlup ettiler ve dünyaya yön veren bir devlet ve daha da önemlisi bir medeniyet kurdular. Bütün bunlar 23 yıllık çok kısa bir sürede meydana geldi. Üstad Bediüzzaman`ın dediği gibi Muhammedi Nur`un 23 yılda yaptığını bu gün yüz filozof yüz yıl uğraşırlarsa onda biri dahi gerçekleştiremezler" örneğine yer verdi.

 

"Program 8 Nisan Pazar Günü Saat 13.30`da"
Bu yıl düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğini bölgede faaliyet yürüten on tane İslami sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edildiğini belirten Oğuz, "Program 8 Nisan Pazar günü saat 13.30`da başlayacaktır. Etkinliğe Gazeteci Yazar Sait Şahin ve Abdulbari Çelik hoca konuşmacı olarak katılacaklar. Çıkardıkları birbirinden güzel ve değerli ilahi albümleriyle tanıdığımız Bilal ve Burhanettin ilahileriyle programa renk katacaklar. Ayrıca Van Halkının yakından tanıdığı Grup Rahmet de ilahileriyle programa ayrıca renk katacak. Peygamber sevdalıları platformu olarak yoğun bir çalışma temposuna girdik. Platforma üye derneklerle birçok toplantılar yaptık. Bu toplantılarda program hazırlıkları için yol haritamızı belirledik. Öncelikle Mart ayı başından itibaren Platform olarak Salâvat Kampanyası başlattık" diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Peygamber Sevdalıları Denildiğinde İnsanın Zihninde Sahabe Canlanıyor"
Pazar günü yapılacak olan Kutlu Doğum Programında yapacağı bir konuşma için Van`da bulunan Abdulbari Hoca`da, her şeyden önce Van halkına selamlarımı ve hürmetlerimi sunduğunu ve yaşanan depremi hatırlatarak, Allah`ın, Resülü hürmetini bir daha böyle bir musibet yaşatmaması duasında bulundu.

 

Van`da gördüğü Peygamber Sevgisi ve muhabbetine hayran kaldığını dile getiren Abdulbari Hoca, "Peygamber sevdalıları denildiğinde insanın zihninde sahabe canlanıyor. Bu günün Peygamber sevdalılarına baktığımızda da sahabelerin gayretlerini, azimlerini, sabır ve tahammüllerini sergilediklerine şahit oluyor, sahabeler gibi hizmetlerini daimi kılmak için gayret içerisine girdiklerine şahitlik ediyoruz. Bu güzel insanlarımız istiyorlar ki milletlerini, insanlarını, hayırsız ve bereketsiz uğraş ve davalardan yüz çevirtsinler ve onları hayra yönlendirsinler. Eski peygamber sevdalıları ile bu günküler arasında arada geçen zamandan ve Resulullah`ın cemalini görmekten kaynaklanan nasiplenmeden başka acaba ne fark var? Aynı gayret, aynı aşk ve iştiyakla bu gün de peygamber sevdalıları hizmetlerine devam ediyor ve edecektir inşallah" dedi.

 

Hz Muhammed`e (sav) duyulan aşkı tarif etmenin mümkün olmadığını ve bu aşk ve muhabbetin ancak yaşanılarak anlaşılabilineceğini ifade eden Abdulbari Hoca, "Müslüman halkımız arasına öylesine bir aşk düşmüş ki genç, ihtiyar, kadın, çocuk tamamı bu muhabbet etrafında pervane olmuş. Öylesine bir aşk ve muhabbet var ki; bu muhabbeti, ancak bu ortamın havasını soluyanlar fark edebilir. Bu muhabbet öylesine bir derinlikte bizim milletimizin yüreğinde yer edinmiş ki, bakıyorsunuz köy, ilçe ve şehirlerde hatta her köşe başında Resul sevgisi konuşuluyor gündemimiz, o teşkil ediyor Elhamdülillah" dedi.

 

"Bir Olaya Şahit Olmuştum ki Beni Çok Heyecanlandırmıştı"
Kutlu Doğum Programları vesilesiyle birçok köy ve şehirlerde bulunduğunu belirten Abdulbari Hoca, "Hamdolsun, Müslüman halkımızın gündeminin, salâvat, hatim, Yasin ve büyük bir aşk ile Muhammedi muhabbeti yaşamak olduğuna şahit oldum. Hatta şöyle güzel bir olaya şahit olmuştum ki beni çok heyecanlandırmıştı. Bir köye gitmiştim. Köy ahalisi kendi arasında 20 milyon salâvatı pay etmiş ve büyük bir aşk ve iştiyakla bu salâvatlar ile köyün her hanesini adeta bir mescide çevirmişti. Asıl güzel olan tarafı ise köyde sadece 20 hane olmuş olmasıydı. Düşünsenize her ev bir milyon salâvatı çekmek için evinin gündemini Resulullah`a salâvat çekmek olarak belirlemişti. İşte güzellik budur. Biz bununla huzur buluruz. Bizim gündemimiz işte böyle Muhammedi muhabbetle dolar. Bizim aylarımız, günlerimiz, yıllarımız inşallah bu muhabbetle inşa edilecek" dedi.

"Resulü Örnek Almak Durumundayız"
Allah Teala`nın Kuran`da müminler için Resulullah`ı örnek almayı emrettiğini okuduğu bir ayeti kerime ile ifade eden Abdulbari Hoca, "Bizler rabbimizin rızasına ulaşmak istiyorsak bir bütün olarak Resulü örnek almak durumundayız. Çocuklarımız çocukluğunu, gençlerimiz gençliğini, orta yaşlılarımız onun orta yaşlılık dönemlerine bakacak. İhtiyarlarımız ihtiyarlık dönemlerini, babalarımız babalığını, dedelerimiz O`nun dedelik dönemini. Yani Resulullah`ın doğumundan vefatına kadar her anı bizim için en büyük örnek olacaktır. İşte o zaman Rabbimizin rızasına nail oluruz inşallah" diye konuştu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir