• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
"Gezici sağlık eğitim aracı 42 bin kişiye ulaştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez, ilçe ve köylerde "Gezici Sağlık Eğitim Aracı" ile hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Osman Sünger, bu kapsamda 3 ayda 42 bin kişiye hizmet verdiklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2018 yılında gerçekleştirmek istedikleri projelerinden biri olan 'Hedef Yüz Bin' kapsamında ilk üç ayda 42 bin kişiye ulaşıldığını aktaran Sünger, Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerince yürütülen ve devam eden çalışmaların vatandaşlar tarafından destek gördüğünü ifade etti.

Sağlık taramalarının her yerde olduğunu vurgulayan Sünger, "Toplumun sağlık okuryazarlığını artırmak, toplumda sağlık bilincini oluşturmak, sağlık hizmetlerine erişim konusunda farkındalık yaratmak amacıyla il merkezi, ilçeler, belde ve köylerde 2018 yılı ilk üç ayında 42 bin kişiye ulaşmış bulunmaktadır. Başta öğrenciler olmak üzere, öğrenci velilerine, ÇATOM'lar, Toplum Merkezleri ve Kur'an kurslarında kurs gören kursiyerlere, semt pazarları, kıraathane, köy odaları gibi yerlerde vatandaşa alanında uzman sağlık personelleri ile ulaşılarak sağlık taraması, sağlık eğitimi gibi çalışmalarla toplumda koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sunmaya devam edilmektedir." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir