• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...
Hatipoğlu: Batı`da İslam dışındaki dinler iflas etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür etkinlikleri çerçevesinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir seminer veren İlahiyatçı yazar Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu, Batı'da İslam dışındaki dinlerin iflas ettiğini söyledi.

Nusaybin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Şimşek'in açılış konuşmasıyla başlayan programda konuşan Profesör Hatipoğlu, İslam Dininin dünyadaki etkisi ile Allah ve peygamber sevgisinin ehemmiyeti hakkında bir konuşma yaptı

İslam haricindeki dinlerin Batı'da iflas ettiğini söyleyen Hatipoğlu, insanlığın Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) ışığına muhtaç olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, "Bir Pazar günü İsviçre'de verdiğimiz bir konferans sonrası otelimize dönerken kilisenin önünde otuz kadar ihtiyar durmuş. Kilise açılacak, ayin yapılacak.  Kilisenin önünde bir tane genç yok, bir tane orta yaşlı insan yok.  Yaşı altmışı, yetmişi geçmiş insanlar. Batıda din iflas etti.  İnsanlar dinlerinden vaz geçiyorlar. Büyük bir çöküş yaşanıyor.  İnançsızlık yükseliyor ve işte bu aşamada insanlık Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) ışığına muhtaç.  İnsanlık, Kur'an-ı Kerim'e muhtaç.  Oralarda din anlayışı çökerken, İslam coğrafyasında İslam yeniden revaç buluyor." şeklinde konuştu

"Dünyada en çok araştırılan din İslam'dır"  

Dünyada en çok araştırılan dinin İslam dini olduğunu söyleyen Hatipoğlu en çok araştırılan insanın ise Hazreti Muhammed (Aleyhisselam) olduğunu sözlerine ekledi.  

Hatipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünya uyanıyor, dünya İslam'ın farkına varıyor. Mazlum milletler İslam'ın farkına varıyor. Mazlumiyetten çıkışın ve her türlü züllümden kurtulmanın, adalete varmanın tek yolu vardır; oda Allah, peygamber ve kitabının yoludur. Şimdi insanlar bunun farkında ve bakıyoruz dünyada en çok araştırılan din İslam dinidir ve en çok hakkında araştırma yapılan insan da Hazreti Muhammed'dir. (Aleyhisselam). Bu yüzden diyorum ki; ey bacılarım, annelerim! Lütfen çocuklarınıza Allah'ı ve peygamberi anlatın."

Nusaybinlilerin büyük ilgi gösterdiği seminer sonundan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal günün anısına Hatipoğlu'na plaket verdi.

Seminere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Baysal, Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Cihat Şayık -İLKHA)  














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir