• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`in tarihi ve doğa güzelliği programlara konu oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis, tarihi ve doyumsuz doğa güzelliğiyle, TV programlarına konu oluyor. Programcılar, güzel bir doğa manzarası ve kadim bir tarihi çekmek için Bitlis'i tercih ediyor. Doğaseverlerin, fotoğrafçıların, TV programcılarının ve arkeologların gözde mekânlarından biri olan Bitlis, baharın gelişiyle birlikte doğa ve inanç turizmi için ziyaretçilerini ağırlıyor.

Rehber TV'de cuma günleri kültür, yaşam, tarih programıyla Türkçe ve Kürtçe olarak izleyicileri ile buluşan Rêwîyê Welat (Memleket Yolcusu) programı, Bitlis'in Hizan ilçesinde çekimlerini yapmayı tercih etti. Daha önce Bitlis merkez, Nemrut Krater Gölü, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde tarihi ve doğa güzelliklerini yaptığı programlarla tanıtan Rêwîyê Welat, bu kez Hizan ilçesinin Nurs ve Gayda köylerinde program çekti.

Bitlis'in tarihi ve doğasına hayran kaldığını belirten Rêwîyê Welat programcısı Abdurrahman Alkan, Bitlis'in gezilip görülmeye değer zengin bir tarihe ve doyumsuz doğa güzelliğine sahip olduğunu dile getirerek, buranın inanç turizmine kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Bediüzzaman'ın doğduğu Nurs köyü gibi inanç turizmine kazandırılması gereken bir yerin bakımsızlığının üzüntü verici olduğunu söyleyen Alkan, "Program çekimleri yapıyoruz. Doğal olarak güzel manzara ve kareleri yakalamaya çalışıyoruz. Aslında Nurs köyü çok ziyaretçisi olmasına rağmen, sosyal imkânlar anlamında eksikliklerin olduğunu gördük. Çekimler yaparken Bediüzzaman'ın doğduğu evinin elektriklerinin kesik olması, köy yolunun bozuk olması bizleri biraz üzdü. En kısa zaman da yetkililerin buna el atması, imkânları seferber etmesi lazım. Bu güzel mekânların inanç turizmine kazandırılması talep ediyoruz." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir