• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Allaha Kulluk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Acaba Allah bizi neden yarattı niçin yarattı bizden neler bekliyor bizi sadece yiyip içelim yada uyuyalım veya dünya işleri içinmi bizi yarattı. Allahın bizden istekleri nelerdir diye hiç düşündük mü? Müslüman olarak Allahın bizden neler istediyinden ne kadar haberimiz var. Müslüman olarak nasıl bir hayaat yaşarsak Allah bizden razı olur diye hiç düşündükmü. Öncelikle Allah bizi boşu boşuna yaratmadı. Sadece kendisine kulluk ve ibadet etmek için bizleri yaratmıştır.ayeti kerimede dediyi gibi ben cinleri ve insanları ancak ve ancak bana kulluk ve ibadet etmeleri için yarattım buyurarak yaratılış sebebimizi bizlere bildirmektedir. O zaman müslüman olarak şu soruyu kendimize sormamız lazım gerçekten Allaha kulluk ve ibadet ediyormuyuz namazlarımızı dosdogru kılıyormuyuz kuranı okuyor muyuz ve kuranda Allahu teala bizlere neleri emrediyor ve neleri yasaklıyor emir ve yasakalarına uyuyormuyoz. Emrettiklerini yapıp yasaklarından kaçınıyormuyuz yani kısacası Allahın bizden istediklerini yapıyormuyuz yoksa yapmıyormuyuz diye kendimizi sorgulamamız lazım.
 

Öncelikle namazlarımızı kılmalıyız kılmıyorsak bile hemen başlamalıyız, çünkü Allah
bize namazı emrediyor kuranı ögrenmeliyiz çünkü insanların en hayırlısı kuranı ögrenen ve ögretendir. Müslüman olarak bunları yapmak herkezin üzereni farzdır. Namazı olmayan adamın huzuruda olmaz. Namaz kılmıyan adam ziyandadır zarardadır. Asr süresinde Allahu teala şöyle buyurmaktadır. Andolsun zamana ki,insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka Onlar ziyanda değillerdir. diye Allahu teala buyurmaktadır. O yuzden kendimizi bu zarardan ve ziyandan kurtarmak için biran önce kendimize çeki düzen vermeliyiz Allaha gereyi gibi kulluk ve ibadet etmeliyiz dinimizi yaşamalıyız yoksa geçici dünyanın heveslerine uyarak kendimizi boşu boşuna harap etmiş oluruz. bu dünya boştur geçicidir ebedi hayat ahirette başlayacak eyer Allaha kulluk ve ibadetimizi yaparsak islamı yaşarsak salih ameller işlersek Allahu tela bizi cennetine alır yok eyer tersini yaparsak Allah bizi cehennemine atar ozamanda ne kadar tövbe edersek boştur çünkü iş işten geçmiştir.bu nedenle iş işten geçmeden önce kendimizi hemencecik sorgulayalım Allahın istediklerini yapalım cenneti kazanmak için haketmemiz lazım buda iman edip salih amelle olur. Islamı yaşayarak olur namazlarımızı kılarak kuranı ögrenip okuyarak Resulullahın sünnetlerini yaparak olur.
 

Resulullah Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır diyor. Allahu tealada taha süresinde diyorki “benden başka hiçbir ilâh yoktur.Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl” diye buyurmaktadır Ankebut süresinde Allahu teala şöyle buyurmaktadır “Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah`ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir...”

Özgür Orhan / Çermik – Yaş: 31

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir