• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Yemen`den yardım çağrısı: Ülke felakete doğru gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi İstanbul'da bulunan Uluslararası Yardım ve Kalkınma Örgütü'nün girişimiyle düzenlenen "Yemen Halkına Yardım" isimli uluslararası kampanyanın açılışına, Yemen Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Fetih başta olmak üzere üst düzey yetkililer, İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt'un yanı sıra insan hakları alanında faaliyet gösteren onlarca aktivist ve gazeteci katıldı.

"YARDIM MEKANİZMASI OLUŞTURULMAZSA ÜLKENİN DURUMU FELAKETE SÜRÜKLENECEK"
Yemenli Bakan Fetih, burada yaptığı konuşmada, kendilerini hükümet, halk ve cumhurbaşkanlığı nezdinde misafir eden Türkiye'ye teşekkürlerini sunarak, "Düzenli bir yardım programı bulmamız şart. Yemen vatandaşlarında yeniden vatan duygusunun tesis edilmesi için bir yardım mekanizmasının oluşturulması gerekiyor. Bunun olmaması durumunda ülkenin durumu felakete doğru sürüklenecek." dedi.

'YEMEN'DE YAŞANAN TRAJEDİNİN NEDENİ TSUNAMİ DEĞİL'
Yemen'in yaşadığı bu trajediye tsunaminin neden olmadığına işaret eden Fetih, ülkesinde yaşananların, "azınlık bir grubun, silah gücüyle hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi alıkoyarak ülkeyi ele geçirmeye çalışması" olduğunu söyledi.

Uluslararası Yardım ve Kalkınma Örgütü Başkanı Hamsed Ziyad ise söz konusu kampanyanın, Bosna-Hersek, Sudan, Filistin ve diğer ülkelere yardımda öncü olan Yemen için düzenlendiğini ifade ederek, "Dünyanın, Yemen halkının maruz kaldığı trajediye dikkat kesileceğini umuyoruz. Biz Yemenlilerin sesini tüm dünyaya duyurmak ve ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmakla görevliyiz." diye konuştu.

YEMEN'İN YAŞADIĞI KÖTÜ GÜNLER TÜM İSLAM ALEMİNİ İLGİLENDİRİYOR
İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt ise İslam aleminin yekpare olduğunu ve Yemen'in yaşadığı kötü günlerin sadece onu değil tüm İslam alemini ilgilendirdiğini, Suriye, Irak ve Keşmir için de aynı durumun geçerli olduğunu ifade etti.

Söz konusu kampanyayla, Yemen vilayetlerinde yaşanan açlık sorununun üstesinden gelinmesi için gıda ve ilaç yardımlarının toplanması hedefleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir