• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Mevsimlik işçiler için kömür dağıtımı erken başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine temmuz ayında yapılması planlanan kömür sevkiyatı, ihtiyaç sahibi ailelerin çoğunluğunun yaz mevsiminin başında mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına gitmeleri dolayısıyla nisan ayında başlatıldı.

İlçedeki maddi durumu düşük ve soba kullanan 5 bin haneye hane başı 750 kilo kömür teslimi, Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal'ın talimatıyla kurum amirlerinin denetimi ve gözetiminde yapılıyor.

İlçede 20 Nisan'da başlayan kömür dağıtımının sona gelindiğini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Samet Önen, kış gelmeden kömür kullanan ve maddi durumu düşük vatandaşların, vakfın mütevelli heyeti tarafından tespit edildiğini ve bunların kapılarına kadar götürülmek şartıyla kömürün ücretsiz bir şekilde teslim edildiğini söyledi.

Şehitlik Mahallesi'nde son kömür dağıtımı devam ederken, kapısına kömür getirilen Hüsamettin Ekinci, "Kış gelmeden kömür gelmesi çok iyi oldu. Çünkü yazın çalışmaya gidiyoruz ve döndüğümüzde burada çocukların okul kayıtları, okul ve evin diğer ihtiyaçları ile uğraşıyorduk. Kömürün aradan çıkması çok iyi oldu. En azından biliyoruz ki kışın kömürümüz var." dedi. (Emrah Deniz - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir