• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Aile hayatında 8 sır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1. Sır: Eşinizin en yakın dostu, arkadaşı, sırdaşı siz olun. Bir derdi, üzüntüsü olduğunda bunu paylaşmak için aklına gelen ilk isim, sizin isminiz olsun. Aynı şekilde sizin de bir derdiniz olduğunda ilk ona anlatın ve böylelikle eşinize hayatınızda onun yerinin çok önemli, değerli olduğunu hissettirin.

2. Sır: Eşinize sürprizler yapın, küçük de olsa. Bu sürpriz yapma meselesini gözünüzde büyütmeyin, zor bir mesele değil. Eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz bu doğrultuda onun hoşuna giden küçük bir hediyeyle bile bunu yapabilirsiniz. Örneğin ona mektup yazıp ona duygularınızı yazılı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Emin olun buna çok şaşıracak ve çok mutlu olacaktır.

3. Sır: Eşinize vakit ayırın. Bu vakit ayırma konusunu birlikte TV izlemek olarak sınırlamayın. Baş başa kalıp bir şeyleri paylaşabileceğiniz uygun bir zaman dilimini ayarlayabilirsiniz. Örneğin bir sahil yürüyüşü yapıp (Yaşadığınız şehirde deniz yoksa mutlaka gideceğiniz sakin bir yer vardır.) muhabbet edebilirsiniz ve aynı zamanda bu vaktinizi birlikte kitap okuyup, tefekkür ederek süsleyebilirsiniz.

4. Sır: Elbette her evlilikte olduğu gibi sizin de evliliğinizde küçük büyük sorunlar çıkacaktır. Önemli olan bu sorunların olması değil, sizin bu sorunlara ve eşinize karşı tutum ve davranışlarınızdır. Sesinizi hangi sebeple olursa olsun eşinize yükseltmeyin. Onu en sinirli anınızda da olsa durup dinlemeye çalışın. Eğer ki kendinizi kontrol altında tutamayacağınızı düşünüyorsanız ondan belli bir vakit isteyin. Kendinizi toparlayıp sakinleşince tekrar konuşmaya devam edin. Eğer ki eşiniz size karşı bağırarak konuşursa siz de aynı şekilde ona bağırarak cevap vermeyin, sakinleşmesini bekleyin.

5. Sır: Eşinize her konuda yardımcı olun. Örneğin hanımların ev işlerinde desteğe ihtiyacı vardır.  Beylerin bu konuyu göz ardı etmemesi gerekir. Birlikte mutfakta yemek hazırlayabilirsiniz, en azından temizlik konusunda yardım edebilirsiniz. Mutlaka yardım edecek bir şeyler vardır, siz yeter ki bu konuda gönüllü olun. Beyler de eşlerinden en çok psikolojik yönden yardım bulmak ister. Hanımlar, eşinizin her zaman yanında olun. Onu bir başına bırakmayın. Ne zaman ihtiyacı olursa sizi yanı başında bulsun.

6. Sır: Eşinize onu sevdiğinizi söyleyin, ertelemeyin bunu. Ve bunu söylemekten de utanıp çekinmeyin. Çünkü o sizin hayat yoldaşınız, ebedi hayattaki eşiniz, çocuklarınızın annesi ya da babası. Hayatınızda o kadar büyük bir yeri var ki… Bunun farkında olun ve onu sevdiğinizi hem sözle hem de fiillerinizle belli edin.

7. Sır: Ailenizdeki ekonomik sorunları büyük problemler olarak görmeyin. Bir ailenin geçimi için elbette maddi gelir önemlidir ancak bu her şey demek değildir. Amaç değil sadece araçtır. Evinizde süslü, lüks mobilyalar olmayabilir. Zaten bunlar da esas zenginlik değil. Asıl zenginlik eşinizin ve sizin kalbinizde yer alan imandır, birlikte kıldığınız namazlarınız, okuduğunuz Kur`an-ı Kerimlerinizdir.

8. Sır: En son ve en önemli sırra geldik. Eşinizi Rabbiniz`in emaneti olarak görün. Eşinizi cennet vesileniz bilip ona şefkatle ve sevgiyle bakın. Onu maddi güzelliği için değil, kalbinin güzelliği için, Rabbi`ne olan aşkı için sevin. Eşinizle kurduğunuz cennet hayalleriniz olsun, birlikte “Amin.” dediğiniz dualarınız olsun, birlikte kıldığınız namazlarınız olsun, birlikte yaptığınız umreniz, haccınız olsun. Evinizi adeta dünyadaki bir cennet bahçesine çevirmek için çabalayın, gönlünüz ne zaman yorulsa gelip burada dinlenin. Eşiniz sizin sadece bu dünyadaki arkadaşınız değil, o sonsuz hayatta da sizin cennet arkadaşınız olacak inşâAllah.

Kadın-Aile servisi - Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir