• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
"Mardin Foto Maraton Yarışması" sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen ve "mardinmasa" organizasyonunda bitirilen "Mardin 3. Ulusal Foto Maraton Yarışması" sona erdi.

5 gün süren yarışmada farklı şehirlerden gelen 365 fotoğraf sanatçısı yaklaşık 2 bin fotoğrafla Mardin'in kültürel, tarihi ve folklorik özelliklerini fotoğrafa yansıttı.

Yarışma Mardin'in tanıtımı için de olumlu etki sağladı. Yarışma sonunda birbirinden güzel fotoğrafların seçilmesi esnasında jüri üyeleri oldukça zorlandı.

Yarışma hakkında açıklama yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Bu tür organizasyonlar ilimizin daha iyi yerlere gelmesi adına fayda sağlıyor." dedi.

Foto Maraton ile birçok fotoğraf sanatçısının Mardin'e geldiğini vurgulayan Yaman, "Mardin'de yaşanan değişim ve gelişim ilimizin kalkınmasını sağlıyor. Huzurun hâkim olduğu ilimizde ilginin daha da artması için uluslararası ve ulusal çapta etkinlikler yapıyoruz. Organizasyonlar turizmin gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda son aylarda düzenlediğimiz ve ev sahipliği yaptığımız etkinlikler dikkatleri bir kez daha şehrimize çekmiştir." dedi.

Yarışmada çekilen her bir karenin birbirinden değerli olduğuna işaret eden Yaman, "Fotoğraf sanatçılarımız 5 gün boyunca güzel Mardin'imizin çeşitli noktalarında çekimlerini yaptılar. Farklı bakış açılarıyla ilimize farklı bir boyut kazandıran sanatçılarımızın eserlerini tanıtım etkinliklerinde kullanacağız.  Buraya gelen fotoğraf sanatçıları aynı zamanda ilimizin tanıtım elçileri olacak. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Diğer yandan yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçıları şöyle oldu:

10 adet başarı ödülü kazanan fotoğraf sanatçıları (2 bin TL ödül kazananlar)

Kemal Özkılıç, Enes Top, Fırat Kıztanrı, Mehmet Aslan, Merve Ergin,  Murat Kaplan, Şükrü Abal, Kahraman Bekçili, Hakan Gümüş

Engelsiz Mardin Adına Özel Ödülü (1000 TL)

Ali Sözen

Muhammed Fatih Safitürk Özel Ödülü (1000 TL)

Hakan Gümüş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü (1000 TL)

Murat Bakmaz

Mardin Valiliği Özel Ödülü (1000 TL)

Uğur Çimen

Seçici Kurul Özel Ödülü (1000 TL)

Uğur Çimen

Ayrıca 10 adet fotoğraf sanatçısı mansiyon ödülü alırken 50 adet de sergileme ödülü verildi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir