• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 7 Nisan 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Esnaf Peygamber Sevgisini Afişlere Taşıdı`
Batman`da esnaf, kutlu doğuma az bir süre kala işyerlerine astıkları afişlerle kutlu doğum havasını erken getirdiler. Batman esnafı bu afiş ve pankartlarla bayram havası oluşturdu.
 
`Cuma`da "Umre" Konusu İşlendi`
Batman`da bu hafta da Cuma Namazı`nda camiler dolup taşarken, hutbede "Umre" konusu ele alınarak, Müslümanların Umreye giderek, Kâbe`yi ve Peygamberimizin mescidini görerek, oradaki manevi havayı ve iklimi yaşamaları gerektiği kaydedildi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Yürek Dağlayan Yaşam`
Adı Hüseyin Çetin, daha 12 yaşında. Kendisi gibi sokakta çalışmak zorunda kalan yüzlerce yaşıtlarından yalnızca biri, Daha 12 yaşında olmasına rağmen, hem okumak hem de sokak sokak dolaşarak simit satmak zorunda kalıyor. O sabahın erken saatlerinde içi simit dolu tepsiyi minik yüreğine ağır yükün altında yola çıkıyor, yaşıtları daha uykudayken anne sıcağı tadında…
 
`1. Cadde Esnafı Dert Yandı`
Batman`da 5 ay önce DEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarından sonra Selahattin Eyyubi 1. Cadde olarak bilinen çarşıda gerekli onarımın yapılmaması cadde esnafını iş yapamaz hale getirdi. Bu duruma tepkili olan esnaf, yetkililere seslenerek "Hizmet etmeyecekseniz vergi de almayın!" diye tepki gösterdi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `42 Litre Kaçak Viski Ele Geçirildi`
Batman`da jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 42 litre kaçak viski, 9 kg. kaçak çay ve 230 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
`Esnaf Peygamber Sevgisini Afişlere Taşıdı`
Batman`da esnaf, kutlu doğuma az bir süre kala işyerlerine astıkları afişlerle kutlu doğum havasını erken getirdiler. Batman esnafı bu afiş ve pankartlarla bayram havası oluşturdu.
 
Batman Medya Gazetesi; `Orhan Doğan`da Tabelalar İndirildi`
Valilik tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle kapatılan ve ardından başlatılan soruşturma kapsamında; Türk Bayrağı, Atatürk Portresi ve Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi asılmadığı gerekçesiyle tümden kapatılmasına karar verilen Orhan Doğan Eğitim ve Destek Evi`nin tabelaları indirildi.
 
`Polis`ten Kan Bağışı`
Emniyet teşkilatının kuruluşunun 167. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında kutlanan polis haftasında, emniyet mensupları Kızılay`a kan bağışında bulundu.
 
Batman Gazetesi; `Umreciler Uğurladı`
Semer Şah Turizmin 17. Diyarbakır umre programıyla Batman`dan 31 Umreci dualarla uğurlandı. Kalabalık bir uğurlama kitlesiyle saat 22.00`de Semerkand Batman temciliği önünde toplanan umreciler kendilerini uğurlamaya gelen aile ve akrabalarıyla vedalaşıp 3 minibüs ve arabayla konvoy halinde Diyarbakır hava limanına doğru yola çıktılar.
 
`Tekstil Yatırımcılarına Fırsat!`
Özel İdarede bulunan 740 metrekarelik hangar tekstilcilere kiraya verilecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Daimi Encümeni Başkanlığınca Özel İdare alanında bulunan 740 metrekarelik hangar 18.04.2012 tarihinde ihaleye çıkarılıyor.
 
Batman Postası; `Hırsızlar Mermi Çaldı!`
Önceki gün saat 22.00 sularında Gültepe Mahallesi 4304 sokak No 3/3`de ikamet eden H. K. adındaki vatandaşın evine giren hırsızlar evde bulunan, bir dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ile 50 adet tabanca mermisi çalarak kayıplara karıştılar.
 
Batman Barış Gazetesi; `Çatlağa Bandajlı Önlem!`
Batman İl Halk Kütüphanesinin çöken ve kısmen çatlayan bölümünün etrafı bandajlarla çevrildi.
 
`Bu Kez Kaçak Viski`
Batman`da 42 litre kaçak viski, 9 kilogram kaçak çay ve 230 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
 
Batman Duruş Gazetesi; `Geçici Köy Korucuları Eğitim Yaptı`
Hasankeyf ilçe komutanlığında geçici köy korucuları eğitimlerine başladılar.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Hizmet Etmeyecekseniz Vergide Almayın`
Batman da 5 ay önce DEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarından sonra Selahattin Eyyubi 1. Cadde olarak bilinen çarşıda gerekli onarımın yapılmaması cadde esnafını iş yapamaz hale getirdi.
 
Batman Umut Gazetesi; `Ava Susé Piyasada`
Havaların ısınmasıyla birlikte doğu ve güneydoğuda büyük rağbet gören meyan şerbeti (Ava Suse), çarşı ve pazarlarda satılmaya başladı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Ev Zarokê Mene`
Daha önce Nevroz kutlamaları öncesi halkı Türkçe-Kürtçe anonslarla uyaran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kez uyuşturucuyla mücadele için destek istedi. Ekipler, "Ev zarokê mene, pêşi rojamene. Jı keremaxe parkên lı bajareme em xudê derkewin" , Değerli mahalle sakinleri, çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucu illetinden korumak için mücadelemizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz` anonsu yaptı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir