• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
"Adaletin tekrar tesis edilmesi gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından gençlere yönelik piknik etkinliği düzenlendi.

Programa; HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şehmuz Tanrıkulu, HÜDA PAR Bingöl Milletvekili aday adayı Hamdullah Tasalı ve gençler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, öğle yemeğinin ardından yapılan çeşitli aktivitelerle devam etti. Gençlerle yakından ilgilenen Tanrıkulu ve HÜDA PAR Bingöl Milletvekili aday adayı Hamdullah Tasalı, programda birer konuşma yaptı.

Gençlere hitap eden Tanrıkulu, bir Müslüman olarak iyiliği emreden, kötülüklerden sakındıran, Hakk'ın davetçisi olduklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. 

Tanrıkulu, "Nasıl ki her Peygamber gönderilmiş olduğu kavmini aydınlatması, doğru yolu göstermesi için gece gündüz çalışmış çaba göstermişse, bizlerin de mutlaka içinde yaşadığımız topluma, köyümüze, mahallemize, ilçemize, mutlaka ama mutlaka en yakınlarımızdan başlayarak İslami daveti götürmemiz lazım." dedi.

"İzzet, şeref, adalet ve insanlık İslam'dadır"

En büyük amaçlarının, İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışılan toplumun tekrar İslami medeniyet değerlerine dönmesini sağlamak olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "Medeniyetimiz asırlarca dünyaya, insanlığa önderlik etmiştir. Bir veya iki asırdır değerlerimiz maalesef ikinci plana atılmıştır. İşte bizim değerlerimize tekrar sarılmamız lazım. İzzet, şeref, adalet ve insanlıkta İslami değerdedir ve bu yüzden HÜDA PAR olarak referansımız İslam'dır dedik, yola çıktık. Kemalist sistemin de alternatifi olduğumuzu söyledik. Biz herhangi bir partinin alternatifi değiliz." diye konuştu.

Konuşmasının devamında "Biz sistemin alternatifiyiz" diyen Tanrıkulu, şunları söyledi: "Bugün bu ülkede eğer zulüm, haksızlık varsa, İslam kardeşliği sadece söylemdeyse, Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma ruhu azalmışsa bunun en büyük sebebi mevcut Kemalist sistemdir. Bu yüzden önce insan, öncelik adaletin olması gerekir. Adaletin tekrar tesis edilmesi gerekiyor. HÜDA PAR olarak en büyük gayemiz budur. Bu ülkede adaletin yeniden tesis edilmesi ve bu ülkede yaşayan 80 milyon insanın eşit bir vatandaş olabilmesi, herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmaması için çaba ve gayret gösteriyoruz."

"Gençliğimizi; iman ve salih amel ile donatırsak ahirette mutlu olanlardan olacağız"

Tanrıkulu'nun ardından bir konuşma yapan Tasalı, Allah'u Teâlâ'nın verdiği en büyük nimetlerden birinin de gençlik nimeti olduğunu vurguladı.

"Gençlik nimeti için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır." diyen Tasalı, "Bunun için gençliğimizi iman ve salih amel ile donatırsak, süslersek ahirette inşallah mutlu olanlardan, arşın gölgesine giren gençlerden olacağız. Kıyamet günü arşın gölgesinde bir mızrak kadar güneş, beyinlerimizin içindeki damarları fokurdatacak şekilde başımıza dikilecek. O gün imanlı, muttaki, salih gençler ve adil yöneticilerin de bulunduğu 7 sınıf insan hiçbir gölgenin olmadığı o günde, Allah'ın arşının gölgesinde gölgelenecektir. Rabbim bizi onlardan eylesin inşallah." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir