• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
TESSEP`ten "Gençler Soruyor" çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği tarafından 5-13 Mayıs tarihleri arasında ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında yapılacak etkinliklere devam ediyor.

Bu kapsamda TESSEP Batman İl Temsilciliği tarafından gençlik haftası münasebetiyle "Gençler Soruyor" çalıştayı düzenlendi.

Kadınlara yönelik İl Kültür Turizm Merkezinde düzenlenen çalıştay, Sosyolog Enise Dal, Eğitimci Seval Acar, Eğitimci Selamet Rüzgar ile TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayda konuşmacılar katılımcı genç bayanlara önemli tavsiyelerde bulundular.

Yapılan çalıştay sonrası bilgi veren TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir, etkinliklerinin 13 Mayıs'a kadar devam edileceğini söyledi.

Demir, "5 Mayıs günü startını verdiğimiz 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' münasebetiyle bugün bir çalıştay programımız oldu. Programımızın içeriği gençleri ilgilendiren sorumluluklarımızı 4 başlık altında toparladık. Rabbimize karşı olan sorumluluğumuz, kendimize karşı olan sorumluluğumuz, çevreye karşı olan sorumluluklarımız ve ailemize karşı olan sorumluluğumuz başlıklarıyla programı gerçekleştirdik. Programda sosyolog ve eğitimci arkadaşlar bilgilendirdikten sonra öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Daha sonra konuşmacılarında bu konuda katılımcılara soruları oldu. Bu şekilde bir program gerçekleştirdik." dedi.

"Etkinliklerimiz tüm güzellikleriyle devam edecektir"

Programın gençlere faydalı olduğunu umduklarını söyleyen Demir, "Sorumluluklar çatısı altında sosyal medya ve yozlaşmış kültüre de değinildi. İnanıyoruz ki geçlerimiz bu çalıştaydan dersler ibretler çıkarmıştır. Programlarımız hayırlara vesile olur inşallah. 5 Mayıs günü startını verdiğimiz 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası'nın bir ayağı bugün çalıştaydı. Bugünden sonrada inşallah etkinliklerimiz tüm hızıyla ve güzellikleriyle devam edecektir. Yarın 'Aşk-ı İlahi' diye şiir dinletimiz olacaktır. Daha sonraki günler 'Hanım Sahabeler' hayatını anlatacak panellerimiz olacaktır. 'Gençlerin Cami Buluşması', liseliler arası bilgi yarışı ve en son 13 Mayıs Pazar günü yiyecek ve hediyelik eşya kermesimiz olacaktır. Kermesle programımızı nihayetine erdireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kadınlara yönelik düzenlenen "Gençler Soruyor" çalıştayının sonuç bildirgesi de yayımlandı. Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

"Rabbimize karşı sorumluluklarımızda şu sonuca varıldı; ilk sorumluluğumuz Rabbimize iman etmektir. Rabbimizin bir olduğuna iman etmektir. Sevgi eylem gerektirir. Bizler ilk olarak iman etmekle bunu gerçekleştiririz. La ilahe illallah diyerek Allah dışında hayatımıza yön veren her şeye hayır diyoruz. Allah dışında hayatımıza müdahale edecek kimse yoktur. Allah'ın emrettiği hükümleri yerine getirmektir. Hayatımızın her alanına müdahale iman eden bir rabbe iman edeceksek onun emir ve hükümlere de iman etmek gerekir. Rabbimizin emirleri bizim hayatımızda bir rotadır.

Allah'ı sevgi ve saygıyla anmak bizim başka bir sorumluluğumuzdur.

Kendimize karşı sorumluluklarımızda bu konuda dört konu üzerinde yola çıkmak gerekir bunlar beden ruh akıl ve kalptir. Kur'an ve hadislerde maddi ve manevi açıdan kendimize karşı sorumluluklarımız konusuna açıklık getirilmiştir. Müslüman hem aklıya hem de kalbiyle düşünür.

Ailelerimize karşı sorumluluklarımız konusunda sonuç olarak şuna varıldı. Bizler sosyal bir varlık olarak yaratıldık ve ilk olarak var edilen müessese de ailedir. Bu nedenle ilk sorumlu olduğumuz yer de ailedir. Aile konusu bugüne kadar gelen tüm sistemlere konu olmuştur. Ailemize karşı sorumluluklarımız ebeveynlerimiz ve akrabalarımıza karşı sorumluluk olarak ikiye ayrılır. anne ve babalarımıza hem maddi hem de manevi açıdan yardımcı olmakla sorumluyuz. akrabalarımıza karşı yerine getirdiğimiz vazifeler Rabbimize karşı yapılan vazifelerdir. Çünkü bu ilahi bir emirdir.

Çevre olarak sorumluluklarımız konusunda şu sonuca varıldı. Akrabalarımıza komşularımıza ve arkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımız onlarla iyi geçinmek , onlara iyilikte bulunmak selamı kesmemektir." (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir