• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
"Düşmanla açık bir savaştayız ve ona darbe vurmayı sürdüreceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde meydana gelen patlamada şehit olan mücahitler için dün (6 Mayıs Pazar) düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, başta Hamas ve El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direnişinin çok çeşitli cephelerde mücadele verdiğini ifade etti.

Altı mücahidin şehadetinin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu fakat  şehit mücahitlerin Filistin direnişini ve yüzlerce kişiyi koruyan kahramanca bir iş gerçekleştirdiklerini belirten Heniyye, Filistin direnişinin yüzlerce güvenlik ve istihbarat eylemini engellediğini açıkladı.

İşgalciyle mücadelenin çeşitli aşamalardan geçtiğini kaydeden Heniyye, söz konusu aşamaların güçlerini, imanlarını ve güvenlerini artırdığını söyledi.

Şehitlerin kanlarının öncelikle Allah katında, daha sonra da Hamas ve ümmet için değerli olduğuna işaret eden Heniyye, mücahitlerin cihad ederken şehit olduklarını ve yıllardır cihadın içinde bulunduklarını belirtti.

İşgalci düşmanın direnişi hedef almaktan geri durmadığını kaydeden Heniyye, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın sadece Hamas'ı değil tüm grupları ve Filistin halkını savunduğunu ifade etti.

Hamas lideri, Gazze Şeridi'ndeki güvenlik birimlerini selamlayarak, "Güvenlik güçlerimiz işgalciyle işbirliği ya da koordinasyon yapmaz. Direnişin sırtına saplanmış bir hançer de değil" dedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir