• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
MESOB Başkanı Tunç güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) başkanlık seçimi yapıldı. İki listeyle gidilen seçimde Mevcut başkan İsa Tunç, açık farkla yeni dönem başkanlığa yeniden seçildi. 

Artuklu'da bir otelde yapılan olağanüstü kongrede Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun başkanlığında divan kurulunun oluşturulmasıyla birlikte birliğin geçmiş dönem faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve önümüzdeki dönem için planlanan çalışma raporları Kızıltepe Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav tarafından okunarak delegelerin oylarına sunuldu.

Divan Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun genel kurulda yarışacak listelerin müracaatı için verilen süre içerisinde mevcut başkan İsa Tunç ile Artuklu Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Murtaza İnan tarafından hazırlanan iki ayrı liste başkanlık divanına ulaştırıldı.

Yapılan kongrede 160 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 106'sını İsa Tunç alırken, rakibi Murtaza İnan ise 53 oyda kaldı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde güven tazeleyen İsa Tunç, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yeni dönem başkanlığına yeniden seçilmiş oldu.

Yapılan seçimin ardından tebrikleri kabul yeni Tunç, yeni dönemde herkese eşit, bütün meslek bileşenleri ve temsilcileriyle yakın bir çalışma sistemi içerisinde olacaklarını söyledi.

Yeni dönemde yönetim kurulu ve tüm başkanlarla birlikte büyük bir uyum içerisinde gece gündüz demeden mesleki bileşenlerin hizmetinde olacaklarını kaydeden Tunç, Esnafın ülke ölçeğinde rekabet edebilme imkânının artırabilmesi için kamu yararına hizmet üreten mesleki kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Tunç, şunları söyledi: "Bugün delegelerimizin yeni yönetimimize gösterdikleri büyük teveccühle hayırlı hizmetler üretme dileğiyle yeni dönem için güven tazelemiş olduk. Mardin MESOB bünyesinde faaliyeti olan bütün odalarımıza eşit mesafede Mardin'in kazanımlarını arttırmaya yönelik el birliğiyle hep birlikte çalışacağız.  Yeni dönem, inşallah bütün meslek mensuplarına ve temsilcileri konumundaki kuruluşlarımız açısından hayırlı hizmetlerin başlangıcı niteliğindedir. Yeni dönemde herkesle ama özellikle de temsilciliklerini üstlendiğimiz esnaflarımızla samimi duygularla yakın bir çalışma imkânı içerisinde olacağız. Dünya'nın 3'üncü sit şehri olmaya aday olan, inanç turizminde yıldızı her geçen gün parlayan kadim medeniyetimizin beşiği olan Mardin'in özellikle de turizm sektörünün önemli bir bileşeni olması açısından esnafımızın mesleki yeterliliği ve gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Esnaflarımıza önemli destek proje paketleri bulunan DİKA, KOSGEB ve TKDK başta olmak üzere esnaflara ekonomik destek sunan kurumların projelerinden daha aktif yararlandırılması açısından birçok projeyi hep birlikte irdeleyeceğiz. Esnaflarımızın ve üreticilerimizin Mardin'in yerel ve yöresel ürün zenginliklerin e-ticaret yolu üzerinden Türkiye'nin farklı şehirleri olmak üzere Dünya'nın farklı ülkelerine pazarlama çalışmalarını arttıracağız."

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu listesi Başkan İsa Tunç, Yönetim Kurulu Mehmet Olgaç, Hüseyin Gündoğdu, Atman Elitaş, Rıfat Direkçi gibi isimlerden oluştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir