• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
"Evladın varlığı da yokluğu da imtihandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin birçok şehrinde şubeleri bulunan, 4-6 yaş aralığındaki çocukların maddi ve manevi gelişimlerine katkıda bulunan Yarım Elma Çocuk Kulübü, İstanbul Zeytinburnu'ndaki iki şubesinde 45 mezun verdi.

Bir yıl boyunca bu kreşlerde eğitim gören minikler, yapılan mezuniyet törenleriyle belgelerini alarak hem eğitimcilerini hem de ailelerini sevindirdiler.

Zeytinburnu Veliefendi İmam Hatip Lisesinin ve Reşat Tardu Ortaokulunun konferans salonlarında yapılan mezuniyet törenlerinde çocuklar, yıl boyunca öğrenmiş oldukları ayet ve hadisleri okuyup, tiyatro gösterimi yaptılar.

Etkinliklere katılarak konuşma yapan Eğitimci İsmail Yeşilmen, çocukların varlığının da yokluğunun da imtihan vesilesi olduğunu söyledi.

Yeşilmen, "Çocuklar bizim için imtihan olmasının yanı sıra birer emanettir de. İslam tarihi aynı zamanda insanlık tarihidir. Allah, Hazreti Adem'i ve Havva annemizi yarattıktan sonra onlara Habil ve Kabil adında iki evlat verdi. Daha cennetten çıkarılmanın acısını çekerken bu sefer Habil ve Kabil'in başka bir imtihanıyla karşılaştılar. Biri katil, diğeri maktul oldu. Acaba Hazreti Adem hangisine üzülseydi? Hazreti Nuh'un, oğluna yapmadığı nasihat kalmadı ve evladı ona inanmayarak, küfür üzerine öldü. Allah, Hazreti İbrahim'i, yaşı epeyi ilerleyene kadar evlat vermeyerek imtihan etti. Yıllar sonra verdiği çocukla başka bir imtihana tabi tuttu. Hazreti Meryem, Allah'ın, yaratılış mucizesi olarak babasız bir şekilde kendisine verdiği Hazreti İsa ile bambaşka bir imtihanla karşılaştı. Peygamber Efendimiz de Fatıma annemiz hariç tüm çocuklarını henüz kendisi hayattayken toprağa vermekle imtihan olundu. İşte, evlat böyle bir imtihandır. Varlığı da yokluğu da imtihandır." dedi. (Nizamettin Aşkın - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir