• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Sivas, Kayseri, Tokat, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Ağrı, Muş ve Van çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Kar Erimeleri Uyarısı
Ülkemizin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bölgelere Göre Hava
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinin çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta Ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Trabzon, Rize ve Giresun'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kars, Ardahan, Elazığ, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Ağrı, Muş ve Van çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Çok bulutlu (9/22)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (11/20)
İzmir: Parçalı az bulutlu ( 14/26)
Bursa: Parçalı bulutlu (11/25)
Konya: Parçalı bulutlu (9/23)
Adana: Az bulutlu ve açık (13/27)
Mersin: Az bulutlu ve açık (14/24)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (7/23)
Batman: Az bulutlu ve açık (7/24)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (14/27)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (10/24)
Mardin: Az bulutlu ve açık (11/22)
Van: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (1/10)
Bingöl: Sağanak yağışlı (4/16) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir