• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Vanlıların Dilinden Peygamber Sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da 8 Nisan Pazar günü Altaylı Parkında Peygamber Sevdalılarının düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliği öncesinde Vanlılara Peygamber sevdasını ve kutlu doğum etkinliğinin sosyal hayatımızdaki yerini sorduk. İşte Vanlıların dilinden peygamber sevdası ve içtimai hayatımızdaki yeri.

 

Peygamber Sevdasının Peygamber'in (a.s) mesajını anlamaktan geçtiğini ifade eden Salih Yaşar, "Peygamber Sevdası Onu (sav) tanımak, tanıtmak, hayatını okuyup okutmak ve bizlere getirdiği mesajı doğru bir şekilde anlayıp anlatmaktan geçer. Bizler Allah'ın (cc) sevdiği ve habibim dediği Resulullah'ı ne kadar çok hatırımızda gündemimizde tutar ne kadar onun yolunda ilerlersek inşallah o derecede Resulullah'ı (a.s) sevmiş oluruz" diyerek Resulü sevmenin onu tanımaktan geçtiğini vurguladı.

 

Peygamber Aşkı O'nun Sünnetine Tabi Olmaktan Geçer
Allah Resulü'nün aşkından ve sevdasından bahseden İsmail Yıldırım, "Allah Resulü'ne aşık olmak onu bilmek ve sünneti seniyesine ittiba etmekten geçiyor. Onun aşkı ve sevdası O'nu bilmekten O'nun hayatını ve bize getirdiklerini iyi anlayıp ve insanları doğru anlatmaktan geçer. Tabi bunları yapmanın şartı ise önce kendimizin bilmesine bağlıdır.

 

Allah'ın davasına ve dinine sahip çıkmamız için Resulullah'ı tanımamız gerektiği hatırlatmasında bulunan Harun Tatlı, "Herkes nerdeyse ve hangi alanda çalışıyorsa o alanda Peygamber Efendimizi kendi bulunduğu alanda gündeminde tutması arkadaşları arasında Peygamber Efendimizi misafir etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Bu Dönemde de Allah ve Resulüne Muhtacız
Esnaftan Erol Yıldıray ise Allah Resulünün günümüze taşımanın önemine vurgu yaparak, "Her çağda yaşayan Müslümanlar gibi bizlerin de günümüzde insanları Peygamberle tanıştırmamız gerekiyor. İnsanlar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Peygambere ve Allah'ın (cc) dinine ve Allah Resulünün sünnetine muhtaçtır" dedi.

 

Peygamber sevdasının onu sevmekten, onun sünnetine sarılmak ve hayatımıza tatbik etmekten geçtiğini söyleyen Sedat Karatay, "Peygamber sevdasına layık olabilmek için onun bize bıraktığı davayı en güzel şekilde sahiplenip bu davaya hizmet ederek, herkese ulaşması için çaba sarf etmeliyiz. Allah Resulünün tebliğ yolunda çekmiş olduğu sıkıntıları ve davasına olan sadakatiyle bizlere örnek olmuştur. Biz Peygamber Sevdalılarına düşen ise bu davayı bu ahir zamanda insanlara doğru bir şekilde ulaştırmaktır. Unutmayalım ki biz olmasak da Allahın davası hak ve azizdir. Allah nurunu muhakkak tamamlayacaktır. Önemli olan bizlerin Resulullah'ın yolunda bu davaya sahip çıkmamızdır" sözleriyle Allah Resulünün davasını tanımladı.

 

Peygamber sevdanın her şeyden vazgeçilmesi gerektiğini anlatan Şahabettin Ceylan, "Sevdanın tanımını en başta yapacak olursak sevdalı olan insanların bu sevda uğruna birçok şeyden vazgeçtiğini görmekteyiz. Bizim sevdamız ise peygamberedir. Onun için bizler de bu sevda uğruna her şeyimizden vazgeçmeyi göze almalıyız. Çünkü bizim sevdamız o kadar büyüktür ki stadyumlara sığmıyor Allah'ın izniyle meydanlara taşmış ve oralara da sığmamaya başlamıştır" dedi.

 

Öğrenci olduğunu programa katılamayacak olmanın üzüntüsünü taşıdığını aktaran Abdullah Temur, "Bizler inşallah elimizden geldiğince bu tür etkinliklere rağbet ederek, Peygamber Efendimize olan özlemimizi, sevdamızı haykırmalıyız. Ve bunu tüm dünyaya ispatlamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

Pazar günü yapılacak etkinliğe katılacağı için çok heyecanlı olduğunu anlatan Furkan Akdağ, "Peygamber Efendimizi çok seviyorum onun için kutlu doğum programına geleceğim şimdiden çok heyecanlıyım" Dedi.

 

Fetullah Temur ise programa katılamayacak olan arkadaşları gibi çok özgün olduğunu belirterek, "Nasip, iki senedir sınavlarımıza denk geldiği için katılamıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene sınava denk gelmezse katılacağım" dedi.

 

Ozan Akdağ ise kendisinin de Peygamber Efendimizin hayatını okuduğunu dile getirerek, kendisinin de Peygamber Efendimizin programına geleceğini söyledi.

 

Veysel Uygun ise Peygamber Efendimizin yeteri kadar tanınmadığını söyleyerek, "Bizler Efendimizi (as) yeteri kadar tanımamışız ve tanımıyoruz. Bizim en başta onu tanımamız gerekir ve bu şekilde onun sevdalısı olmamız gerekiyor. Yoksa tanımadan sevdasının tadına ulaşmamız mümkün değildir" sözüyle onu tanımanın önemini vurguladı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir