• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
ROBOCOT Malatya 2018, sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

MALATYA

İnönü Üniversitesi tarafından Malatyalı İş adamları Derneğinin (MİAD) desteğiyle düzenlenen "ROBOCOT Malatya 2018" Bilim Şenliği sona erdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde iki gün süren etkinlikler kapsamında, farklı illerden katılımcılar, tasarladıkları robotları sergiledi.

Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de plaket ve ödüller verildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yazılım Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kocamaz, şenliğin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirtti.

Kayısı kenti olarak tanınan Malatya'nın, robotlarla da anılması amacıyla etkinliği hayata geçirdiklerini söyleyen Kocamaz, festivali bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileriyle planladıklarını anlattı.

GÜZEL BİR BİLİM ŞENLİĞİ OLDU

Kocamaz, bilim şenliğine katılımcı sayısının her geçen yıl arttığını ve bu yıl Japonya, Avustralya ve ABD'den gelen bilim insanlarını ağırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gelecekte Malatya'nın robotlarla ve robot firmalarıyla anılan bir şehre dönüşmesini arzuluyoruz. ROBOCOT bir bilim şenliği olarak kalmayacak, bir felsefeye dönüşecek. Malatyalıların sahip çıkmasıyla kent kayısı ile anılan bir şehirden, robotla anılan bir şehre dönüşecek. Bu yıl 10 robot firması İstanbul'dan geldi. Mersin'den gyrocopter yapan bir firmamız katıldı. Türkiye'den ve yurt dışından alanında başarılı olan ve çocuklara örnek olacak kişileri davet ettik. Bilim insanları geldi, konferanslar verdi. Bizim için güzel bir bilim şenliği oldu. Gelecek yıl bilim şenliğimiz birkaç kat büyüyecek çünkü Yunus Emre Enstitüsü, gelecek yıl şenliğin uluslararası boyutunu üstlenmek istiyor."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir