• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Rus Kuklası ve Yandaşları Sivas`ta Dernek Açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`de bir süredir Rus işgaline karşı direnişte yer aldıkları için Türkiye`ye sığınan Çeçen mülteciler hakkında verilen sınırdışı kararları tartışılırken, şimdi de bizzat Rus destekli Ramzan Kadirov tarafından finanse edilen bir derneğin açılışı yapılacak.

Sözkonusu derneğin daha önce de Kadirov yönetimine Hz. Muhammed`in sakal-ı şerifinin gönderilmesi için bizzat Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan nezdinde girişmlerde bulunduğu açıklanmıştı.

Kadirov tarafından yaptırılan yeni dernek binasının açılışı şerefine düzenlenecek törenin 08.04.2012 Pazar günü Sivas Atatürk Kültür Merkezinde yapılacağı duyuruldu.

Törene, İstanbul`daki Çeçen cinayetlerinde adı geçen Kadirov`un yardımcısı Emruddin EDİLGİRİYEV`in yanısıra, Grozni Belediye Başkanı Müslim HUÇİYEV`in katılacağı ifade edliyor.

Milli Savunma Bakanının Katılacağı Duyuruldu

Kadirov`un görevlendirdiği heyetin Sivas Valisi Ali KOLAT, Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP ve Ak Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin KURU`yu makamında ziyaret edeceği ve törene Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN`in bizzat katılacağı açıklandı.

Derneğin cecendernegi.com isimli internet sitesinde duyurulan haberde Dernek Başkanı Ayhan Ergüven`in daveti üzerine Kadirov`un üst düzey yöneticileri de tören katılacak.

Bir dönem Çeçenistan`ın Rus işgaline ve Rus destekli yönetimlerine karşı verilen direnişin Türkiye kamuoyunda destek bulması için faaliyet gösteren derneğin, Kadirov`un büyük bağışları sonrasında taraf değiştirdiği ifade ediliyor.

Ramzan Kadirov`u meşrulaştırma çabaları, İstanbul`da Çeçen savaş gazilerine yönelik işlenen cinayetlerin ardından sekteye uğramıştı. Şimdi bu girişimin bu çabaların yeni bir halkası olduğu belirtiliyor.

Sivas`taki dernek yetkilileri daha önce Çeçenistan`ı ziyaret ederek Kadirov`un askerleriyle fotoğraf çektirmişti.

pressmedya

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir