• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Batman`da Şeyh Halid rahmetle anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde Batman'da türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde sevenleri tarafından düzenlenen etkinlikle rahmetle anıldı.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde metfun bulunan Şeyh Halid'in türbesi, vefatının yıldönümünde sevenlerinin ziyaretçi akınına uğradı.

Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi katıldı.

Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, Yasin-i şerifler teslim edildi. Etkinliğe gelen vatandaşlar, onlarca kurban kestirip mevlitler okuttular.

Basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, etkinlik vesilesiyle Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçinin geldiğini belirterek, "Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Rabbime şükürler olsun ki, Türkiye'nin dört bir tarafından, Avrupa'dan misafirlerimiz buraya akın ettiler. Bugün etkinliğimizin başlangıcını yaptık. Yarın Allah izin verirse okunacak mevlit ve duaların ardından öğle namazından sonra misafirlerimiz uğurlayacağız." dedi.

Bu seneki katılımın daha fazla olduğuna işaret eden Bağdu, "Hamd olsun huzur ortamı oldukça insanlarımız bu tür etkinliklere daha fazla geliyorlar. İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara, Doğu, Güneydoğu gibi yerlerden misafirlerimiz geldiler. Misafirlerimizi 6 bin çadıra yerleştirdik. Buradaki kardeşlik ortamının bütün ilimize yansımasını umuyoruz." diye konuştu.

Bu yıl "Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun" temasıyla düzenlenen etkinlikle gelen misafirler burada bir fidan dikti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir