• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2470.71
  • ...
`İki Ülke İlişkilerinde Yetkililerin Resmi Tutumu Esastır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İrna haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile İran arasındaki stratejik ilişkilerin zarar görmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin İran’ın nükleer müzakerelerin İstanbul yerine Irak veya Çin’i tercih etmesi üzerine Türk yetkililerden yapılan açıklamalarla ilgili sorularına muhatap olan İran Dışişleri Bakanı Ramin Mihmanperest, “Ankara ile Tahran arasındaki stratejik ilişkilerin zarar görmesine izin verilmemelidir. Her iki ülkedeki yetkililerin resmi tutumu esas alınmalıdır. Her iki ülkedeki muhtelif şahısların açıklamaları İran Türkiye stratejik ilişkilerini olumsuz etkilememelidir” dedi.

İran’la Türkiye’nin bölgenin iki güçlü ülkesi olarak birçok tarihi, kültürel ve inançsal ortaklığa ve stratejik ilişkilere sahip olduğunu belirten Mihmanperest, iki ülkenin de birçok uluslar arası meselede ortak siyasi tutumlara sahip olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son İran ziyaretinde İran İslam Devrimi Lideri ile yaptığı görüşmenin son derece olumlu geçtiğini hatırlatan Mihmanperest, “Bazı bölgesel meselelerde görüş farklılıklarının olması doğaldır. İstişareler yoluyla her iki ülkenin görüşlerin birbirine yakınlaştırılmasına çalışılmalı ve bölgesel bunalımların çözümü için en iyi yol bulunmalıdır” dedi.

İran’ın bölgesel meselelerle ilgili tutumunun son derece açık, şeffaf ve dürüst olduğunu belirten Mihmanperest, Tahran’ın bölgede istikrar ve güvenlik için bölge dışı müdahalelerin ve başka ülkelerin iç işlerine karışılmasının önlenmesini ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini istediğini söyledi.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir