• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Hayâsızlık tufanı ile karşı karşıyayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Demir/ ŞANLIURFA

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Amfisinde düzenlenen ve sunuculuğunu Zeliha Yıldız`ın yaptığı etkinlik, okul öğrencisinin okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Şanlıurfa TESSEP üyesi Zeliha Yıldız`ın yaptığı açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlikte okul öğrencilerinden Hamiyet Dağdeviren da bir şiir okudu.

Okunan şiirin ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Nisanur dergisi yazarlarından Aynur Sülün, günümüz kadınlarının karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekerek,  hayâsızlık tufanı ile karşı karşıya olduklarını ve bu tehlikelerden korunmak için İslami şahsiyetlerin örnek alınması gerektiğini belirtti.

Tüm çağlarda olduğu gibi bu çağda da topluma dayatılan birçok kalıpçı anlayışın olduğunu ifade eden Sülün, bize ait olmayan bu anlayışların yaşanmasının zorunlu olduğu algısının yerleştirilmeye çalışıldığını belirterek, bu algıdan kurtulmanın yolunun aile olarak, çevre olarak hayâ ile donatılmak gerektiğini vurguladı. Toplumda yaşanan bir çok hadisenin haya eksikliğinden çıktığını belirten Sülün şu ifadeleri kulandı. ” Ailede çıkan arızalar sevgisizlik ve nefretin ailede yetişen çocukları etkiler dolasıyla toplumda ifsat olur. Toplumda ifsadı bitirmek isteyen haya ve edebe yatırım yapmalı” dedi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir